Українці Канади закликали світ визнати Росію спонсором тероризму

Лип 18, 2018

У четверті роковини знищення рейсу МН17 Конгрес українців Канади зробив заяву, у якій, зокрема, закликається визнати Російську Федерацію державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу КУК.

«Українська громада Канади приєднується до родин та друзів загиблих у скорботі та пам’яті. Ми закликаємо міжнародну спільноту забезпечити відповідальність російських офіційних осіб за цей жахливий акт міжнародного тероризму. Конгрес українців Канади закликає Канаду та міжнародне співтовариство визнати Російську Федерацію державою-спонсором тероризму, а так звані Донецьку та Луганську «народні республіки» – терористичними організаціями», – заявили в КУК.

17 липня 2014 року рейс Малайзійських авіаліній МН17 було збито російською ракетою «Бук» над окупованою РФ територією на сході України. Всі 298 пасажирів на борту загинули. 24 травня 2018 року команда міжнародних слідчих JIT, до якої входять представники Австралії, Бельгії, України, Малайзії та Нідерландів, оприлюднили висновки, що рейс МН17 було збито 53-ю російською зенітною бригадою. «Ми переконані, що ракета БУК-ТЕЛАР, якою було збито рейс МН17, належала 53-й російській зенітній бригаді – підрозділу російської армії з міста Курськ», – заявили слідчі.

«Остаточна відповідальність за цей ганебний злочин лежить на керівництві Російської Федерації. Міжнародна спільнота повинна рішуче відповісти на загрози міжнародному миру, які створює російський режим», – заявив президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

Грод також нагадав, що цієї неділі, 22 липня, по всій Канаді пройдуть панахиди та інші пам’ятні заходи, присвячені жертвам трагедії.

Нагадаємо, у травні після звіту команди міжнародних слідчих Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі MH17.

Читайте також

Український хор «Щедрик» здобув гран-прі на фестивалі у Флоренції
Світ
0 shares0 views

Український хор «Щедрик» здобув гран-прі на фестивалі у Флоренції

vidia.ua - Лип 23, 2018

Знаний у світі київський дитячий хор «Щедрик» після 13 років знову повернувся до Італії і знову здобув головний приз Міжнародного фестивалю-конкурсу оркестрових і…

Як електрик з Харкова став майстром спецефектів та отримав «Оскар» у США
Світ
0 shares0 views

Як електрик з Харкова став майстром спецефектів та отримав «Оскар» у США

vidia.ua - Лип 23, 2018

Сучасні комп’ютерні технології відкрили нові можливості у світі кіноіндустрії і значно спростили роботу творців спеціальних ефектів. Однак, коли комп’ютери були ще малопотужними і…

Українську громаду у Канаді дуже поважають – канадський депутат
Світ
0 shares0 views

Українську громаду у Канаді дуже поважають – канадський депутат

vidia.ua - Лип 23, 2018

Українці справили значний вплив на становлення Канади і користуються у країні великою повагою. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів депутат парламенту Канади від…