Шведська родина вже 30 років приймає українських дітей у літньому таборі

Лип 18, 2018

Днями виповнилося 30 років дитячому благодійному табору для українських дітей у шведському місті Кнутбі, який заснувала родина Наташі та Лейфа Андерссон після трагедії на Чорнобильський АЕС.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу Посольства України у Королівстві Швеція.

Діти віком від 6 до 11 років з регіонів, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильський АЕС, проводять близько двох тижнів у Швеції. Під час оздоровчого відпочинку діти також відвідують столицю Стокгольм, острови Стокгольмського архіпелагу, проводять час за розвиваючими іграми тощо. Табір щорічно приймає 3-4 літні зміни маленьких українців.

Після російської окупації Криму та розв’язання збройної агресії проти України на Донбасі до благодійного табору на оздоровчий відпочинок щорічно прибувають діти, які постраждали внаслідок агресії, а також діти, чиї батьки боронять територіальну цілісність України.

«Родина Андерссон на благодійних засадах уже 30 років спільно з українськими волонтерськими та громадськими організаціями працюють задля створення мирного, здорового та цікавого відпочинку для українських дітей. За фінансової підтримки Міжнародного клубу Левів, низки благодійних організацій та окремих спонсорів, табір для українських дітей у місті Кнутбі, Соттер продовжує свою роботу і сьогодні», – повідомили в українськії дипустанові.

У відзначенні 30-ліття заснування табору взяли участь представники шведських благодійних організацій та громадянського суспільства, співробітники Посольства України у Королівстві Швеція.

Посол України у Швеції Ігор Сагач висловив «щиру вдячність шведській громадськості та особливо родині Андерссон за розуміння, людяність, зусилля та натхненну роботу, спрямовані на підтримку українських дітей, які протягом тривалого часу запалюють серця дітей і дорослих на нові, добрі справи».

Нагадаємо, минулого місяця українська громада Торонто зібрала близько 2 тонн речей для дітей-сиріт з України на щорічному благодійному марафоні.

Читайте також

Український хор «Щедрик» здобув гран-прі на фестивалі у Флоренції
Світ
0 shares0 views

Український хор «Щедрик» здобув гран-прі на фестивалі у Флоренції

vidia.ua - Лип 23, 2018

Знаний у світі київський дитячий хор «Щедрик» після 13 років знову повернувся до Італії і знову здобув головний приз Міжнародного фестивалю-конкурсу оркестрових і…

Як електрик з Харкова став майстром спецефектів та отримав «Оскар» у США
Світ
0 shares0 views

Як електрик з Харкова став майстром спецефектів та отримав «Оскар» у США

vidia.ua - Лип 23, 2018

Сучасні комп’ютерні технології відкрили нові можливості у світі кіноіндустрії і значно спростили роботу творців спеціальних ефектів. Однак, коли комп’ютери були ще малопотужними і…

Українську громаду у Канаді дуже поважають – канадський депутат
Світ
0 shares0 views

Українську громаду у Канаді дуже поважають – канадський депутат

vidia.ua - Лип 23, 2018

Українці справили значний вплив на становлення Канади і користуються у країні великою повагою. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів депутат парламенту Канади від…