Волонтери розповіли, хто з ветеранів може отримати стипендію на навчання в Могилянці

Лип 17, 2018

Уже більше $7 тисяч із запланованих 10 зібрано на п’ять стипендій для українських ветеранів, які зможуть вступити на магістерські програми в Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

Про це повідомляє Голос Америки.

Кошти збираються зусиллями волонтерів із діаспори та України, і левова частка надійшла від українців, які проживають у США, зокрема через збір коштів, організований у Facebook Любою Шипович, співзасновницею громадського об’єднання українців у США Razom for Ukraine.

«Важливим є такий момент, – наголошує Люба Шипович, – що у ветеранів є розрив в освіті, у той час як випускники бакалаврату мають переваги, бо вони одразу вступають на магістерку. Оскільки ветеранам досить важко конкурувати з учорашніми випускниками, вони навряд чи зможуть легко вступити на бюджетні місця. Тому ми почали говорити з Могилянкою про те, щоб оплачувати для ветеранів контрактне навчання за умови успішного проходження їх на контрактну основу».

Щоб претендувати на стипендію, потрібно відповідати кільком критеріям: бути зарахованим на навчання в НаУКМА, бути учасником бойових дій впродовж не менше шести місяців, надати два рекомендаційні листи та мотиваційний лист, пройти співбесіду з психологом.

Вступна кампанія до магістратури триває, і до 1-го серпня прийматимуться анкети від охочих отримати стипендію. Розглядатимуться заявки вже після закінчення вступної кампанії, коли стане відомо, хто може бути зарахований. На сьогодні подано шість анкет. Рішення планують ухвалити до 1-го вересня, повідомляють ініціатори програми.

Реалізацією ідеї займаються представник організації «Разом» Люба Шипович, від «Невидимого батальйону» – продюсер Марія Берлінська та виконавчий продюсер Оксана Іванців, від Kyiv Mohyla Foundation of America – Марта Фаріон і Вікторія Купер. До ініціативи долучили і президента НаУКМА Андрія Малашевича.

У США кошти збираються на адресу фонду Kyiv Mohyla Foundation of America, організації, яка була створена для підтримки Могилянки, а в Україні – на рахунок Інституту гендерних програм, організації, що створила проект «Невидимий батальйон».

У планах організаторів є зробити такі стипендії щорічною традицією.

Нагадаємо, раніше цього місяця співзасновниця Razom Люба Шипович оголосила про збір коштів на навчання ветеранів у Могилянці.

Читайте також

Український хор «Щедрик» здобув гран-прі на фестивалі у Флоренції
Світ
0 shares0 views

Український хор «Щедрик» здобув гран-прі на фестивалі у Флоренції

vidia.ua - Лип 23, 2018

Знаний у світі київський дитячий хор «Щедрик» після 13 років знову повернувся до Італії і знову здобув головний приз Міжнародного фестивалю-конкурсу оркестрових і…

Як електрик з Харкова став майстром спецефектів та отримав «Оскар» у США
Світ
0 shares0 views

Як електрик з Харкова став майстром спецефектів та отримав «Оскар» у США

vidia.ua - Лип 23, 2018

Сучасні комп’ютерні технології відкрили нові можливості у світі кіноіндустрії і значно спростили роботу творців спеціальних ефектів. Однак, коли комп’ютери були ще малопотужними і…

Українську громаду у Канаді дуже поважають – канадський депутат
Світ
0 shares0 views

Українську громаду у Канаді дуже поважають – канадський депутат

vidia.ua - Лип 23, 2018

Українці справили значний вплив на становлення Канади і користуються у країні великою повагою. Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів депутат парламенту Канади від…