«Міс Українська Канада 2018» стала українка з Альберти Юлія Щербань

Лип 17, 2018

У неділю, 15 липня, у Торонто відбувся великий фінал шоу «Міс Українська Канада 2018», в якому перемогла українка Юлія Щербань з провінції Альберта.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку конкурсу.

Юлія Щербань, уродженка з міста Дрогобич Львівської області, приїхала до Канади у 6-річному віці. З дитинства професійно займається фігурним катанням. Серед її спортивних досягнень – престижна нагорода від Фундації фігурного катання Альберти Quadruple Gold Achievement Award 2017.

Дівчина разом з друзями заснувала благодійний проект The Beba Project, який допомагає збирати пожертви для місцевого продовольчого банку.

Другий головний титул – «Міс українське Торонто 2018», а також титул «Міс глядацьких симпатій 2018» отримала Міла Рок, яка представляла провінцію Онтаріо.

Як зазначають організатори конкурсу, першою віце-міс стала Софія Калина (Онтаріо), другою –  Галина Буз (Онтаріо), а третьою – Наталія Яцина (Саскачеван).

«Міс Українська Канада» – це сучасний молодіжний культурний проект, який має нетиповий для конкурсу краси формат заходу, що більш подібний до талант-шоу. За правилами конкурсу, участь у ньому можуть взяти молоді жінки українського походження віком від 18 і до 30 років, які проживають у Канаді. Відбір відбувається не за зовнішністю чи модельними параметрами. Насправді, увага надається яскравій індивідуальності, харизмі, таланту, особливим досягненням, а також волонтерству в громаді. Головний критерій – це любов до України, а також бажання і спроможність розповісти світу про сучасну українську культуру.

Цього року організатори отримали понад 80 заявок з усієї Канади. 15 фіналісток з провінцій Альберта, Британська Колумбія, Манітоба, Саскачеван та Онтаріо змагалися у великому фіналі 15 липня 2018 року.

Нагадаємо, за цьогорічну корону «Міс Українська Канада» змагалася донька українського режисера.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…