Трамп взагалі не згадав Україну на прес-конференції після переговорів з Путіним

Лип 17, 2018

Президент США Дональд Трамп жодного разу не згадав про Україну на підсумковій прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Американський лідер говорив про ситуацію в Сирії, Ірані, КНДР тощо, але не згадав ані конфлікт на Донбасі, ані анексію Криму.

Про це повідомляє ТСН.

Натомість Путін заявив, що розмова про Крим і Донбас була.

Трамп заявив, що зустріч із Путіним була продуктивною, і він сподівається на поліпшення стосунків із РФ за підсумками розмови в Гельсінкі.

Разом із тим Путін двічі згадав про Україну. Вперше він розповів, що президенти говорили про ситуацію на Донбасі, і російський лідер закликав американського колегу «налаштовувати» офіційний Київ на виконання Мінських угод. Вдруге він заявив, що готовий продовжити транзит газу через Україну в разі вирішення суперечки в Стокгольмському арбітражному суді.

Відповідаючи на питання журналіста Reuters про Крим, президент Росії заявив, що Трамп дотримується своєї позиції стосовно півострова і не визнає його російським, повідомляє Радіо Свобода.

«Він називає анексію Криму незаконною. Наша думка з цього питання відрізняється. Ми провели референдум у відповідності до Статуту ООН та міжнародного законодавства», – заявив Путін.

Нагадаємо, сьогодні президент США Трамп провів переговори з президентом Росії Путіним у столиці Фінляндії Гельсінкі.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…