США ніколи не визнають незаконну окупацію Криму – проект резолюції Сенату

Лип 12, 2018

Десятеро сенаторів внесли до Сенату США резолюцію з засудженням незаконної окупації Криму Росією. Окрім повної підтримки політиці санкцій США та ЄС стосовно Росії за незаконну окупацію території України, документ також закликає адміністрацію Трампа формалізувати процес невизнання незаконної анексії Криму Росією.

Про це повідомляє Голос Америки.

Під час «Холодної війни» Сполучені Штати зайняли рішучу позицію стосовно невизнання окупації СРСР територій, прийнявши Декларацію Веллеса, в якій засуджувалась насильницька анексія країн Балтії Радянським Союзом. Про це йдеться на сторінці одного з ініціаторів прийняття резолюції сенаторі Роба Портмана.

«Росія незаконно відібрала Крим у України і Сполучені Штати не повинні ніколи визнавати цю незаконну окупацію, – заявив сенатор. – Це порушує не лише права народу України, але і основоположні принципи міжнародного порядку, де Америка з гордістю відіграє провідну роль вже більше 70 років. Крим є частиною України. Доки Росія не визнає це факт і не поверне Крим під контроль України, Сполучені Штати мають утримувати санкції стосовно Росії».

«Наша країна ніколи не повинна визнавати цю агресію і має посилювати санкції стосовно Росії до того часу, поки Крим буде повернено під контроль України», – наголосив сенатор Роберт Менендес, який перебуває під особистими санкціями, введеними проти нього Путіним за його зусилля з притягнення президента Росії до відповідальності.

«Народ Америки та наші союзники очікують, що президент буде повною мірою захищати нашу демократію та нашу національну безпеку, включаючи підтримку наших друзів в Україні, які борються просто за суверенітет і територіальну цілісність країни», – наголосив Менендес.

Посольство України у США привітало внесення проекту резолюції.

Нагадаємо, у березні ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму.

Читайте також

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві
Україна
0 shares0 views

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві

vidia.ua - Сер 23, 2018

За різними соціологічними даними близько трьох мільйонів українців сьогодні працюють чи мешкають у країнах Європейського Союзу. Хто вони? Чому виїхали? Що їх тривожить?…

100 років гербу України: як тризуб став державним символом
Україна
0 shares0 views

100 років гербу України: як тризуб став державним символом

vidia.ua - Сер 23, 2018

У 2018 році виповнюється 100 років Державному гербу України. З цієї нагоди 23 серпня у центрі Києва, біля Головного поштамту України, відкрили виставку,…

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»
Україна
0 shares0 views

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»

vidia.ua - Сер 23, 2018

Міжнародна медіакорпорація Радіо Свобода виклала у вільний доступ у мережі Youtube документальний фільм «Січ». Фільм досліджує те, що формує «імунітет до вірусу «русского…