Українські іграшки для малюків зібрали $37 тис. на Кікстартері

Лип 12, 2018

Український стартап ToysLab запустив кампанію на Кікстартері для свого продукта Wumba і зібрав понад $37 тисяч за місяць. Компанія виробляє дерев’яні іграшки тварин, які можна по-різному складати за допомогою магнітів.

Про це повідомляє MC Today.

Набір Wumba включає п’ять дерев’яних іграшок, які складаються з менших блоків і завдяки магніту всередині збираються як конструктор. В ToysLab розповідають, що ці магніти повністю безпечні для дітей, адже вони не містять свинцю. Таким чином, діти можуть збирати найрізноманітніших, навіть вигаданих тварин.

«Дитина може комбінувати різні частини і зібрати, наприклад, зебродила», – розповідає співзасновник проекту Сергій Клеймьонов.

Ідея створення саме такої іграшки виникла близько року тому. Раніше команда ToysLab вже робила щось подібне, але геометричні блоки були найпростішими, а магніти розташовувалися ззовні.

Ось як змінювалися прототипи іграшок за цей час:

Іграшки виробляють в Україні, у місті Вишневому під Києвом. Магніти компанія замовляє в Китаї, фарбу купляє в Україні, але вона також імпортна.

Крім Клеймьонова, в ToysLab працює ще двоє людей: Ольга Котик займається дизайном, а Кирило Левін відповідає за фінанси та виробництво. В компанії повідомили, що усі зібрані на краудфандингу кошти підуть на сировину, виробництво, доставку замовникам та інші операційні витрати.

Наразі Wumba можна придбати лише на Кікстартері: один набір коштує $75, а доставка безкоштовна по всьому світу. Скоро ToysLab обіцяє запустити продаж на платформі Indiegogo або BackerKit. Восени іграшки з’являться і в Україні.

В компанії збираються робити нові фігурки і шукати дистриб’юторів для продажу закордоном. Сергій розповідає, що після успіху на Кікстартері ToysLab вже отримали кілька пропозицій про співпрацю. Можливо, команда запустить ще одну краудфандингову кампанію.

«Людям все більше подобаються натуральні іграшки, але в них має бути щось інноваційне», – каже Клеймьонов.

Нагадаємо, львівський стартап запустив інноваційний светр на Кікстартері.

Читайте також

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні
Світ
0 shares0 views

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні

vidia.ua - Сер 31, 2018

Сьогодні під час зустрічі у Стамбулі Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московського патріарха Кирила про впровадження рішення про автокефалію в Україні. З такою заявою…