У Києві відбувся історичний перформанс, присвячений дочці Анни Ярославни

Чер 22, 2018

Вчора у Києві в рамках проекту МЗС Open Air 2018 відбувся історичний перформанс «Едігна. Донька Анни Київської та Генріха І. Початок славного служіння».

Виставу можна було побачити на Михайлівській площі біля Міністерства закордонних справ, повідомляє Укрінформ.

«Ми всі знаємо доньку Ярослава Анну, але хто така її донька Едігна, чому вона відіграє таку роль в європейській історії? Французька принцеса, яка відома кожному європейцю, яка лікувала людей, несла освіту. Є легенда, яка розповідає, що Едігна мріяла повернутися до Києва після розповіді свої матері. Вона мріяла повернутися, відчути свою Батьківщину. …Ми повинні знати свою історію, відчувати її», – сказав перед початком вистави міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Автором вистави є поет Олександр Ірванець. Роль Анни Київської виконує Ірма Вітовська, а роль Едігни – її колега по Молодому театру Анастасія Блажчук.

У виставі пролунали голоси відомих акторів – Остапа Ступки, Федора Стригуна, Євгена Нищука, Тараса Компаніченка. Музику написав Іван Небесний. Відеографіка Андрія Єрмоленка та Олексія Березюка.

На заході були присутні представники дипломатичного корпусу та міжнародних організацій, а також члени громади селища Пух (територія сучасної Німеччини), де похована Едігна.

МЗС Open Air – традиційний захід Міністерства закордонних справ, який порушує гострі соціальні або політичні теми. Цей формат був започаткований 2015 року, коли біля МЗС відбувся перший захід, присвячений українським політв’язням, яких незаконно утримує Росія. Цьогорічний МЗС Open Air присвячений Едігні, доньці Анни Ярославни та онучці Ярослава Мудрого.

Нагадаємо, минулого місяця у французькому Санлісі відбулося традиційне святкування Днів Анни Ярославни.

Читайте також

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні
Світ
0 shares0 views

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні

vidia.ua - Сер 31, 2018

Сьогодні під час зустрічі у Стамбулі Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московського патріарха Кирила про впровадження рішення про автокефалію в Україні. З такою заявою…

Російські ЗМІ повідомили про вбивство ватажка «ДНР» Захарченка
Україна
0 shares0 views

Російські ЗМІ повідомили про вбивство ватажка «ДНР» Захарченка

vidia.ua - Сер 31, 2018

Ватажок «ДНР» Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в Донецьку. Про це повідомляє Новое Время з посиланням на джерела ТАСС і РБК на окупованих територіях України. За…

За мир в Україні одночасно молилися понад півсотні хорів світу. Відео
Україна
0 shares0 views

За мир в Україні одночасно молилися понад півсотні хорів світу. Відео

vidia.ua - Сер 30, 2018

Перше інтернет-телебачення Тернопільщини МедіаТОР змонтувало відео з усіма учасниками синхронного виконання церковного гімну «Боже, Великий Єдиний». Про це повідомляє VIDIA. Участь у проекті…