На Майдані лунають 72 варіації гімну України на підтримку політв’язнів

Чер 21, 2018

Український музикант, режисер Майк Кауфман-Портніков 21 червня розпочав 12-годинне безперервне виконання 72 варіацій гімну України для підтримки українців, що ув’язнені в Росії та піддаються тортурам і голодують.

Акція відбувається у Міжнародний день музики на Майдані Незалежності в Києві, повідомляє Укрінформ.

«21 червня – це Міжнародний день музики. Я вже 7 чи 8 років поспіль завжди святкую цей день концертами в різних містах. Але коли мої колеги, мої співвітчизники сидять за гратами, просто грати красиву музику, непов’язану ні з чим, мені здається, недоречно. Це моє особисте відчуття. 21 червня і 12 годин, півдоби, я буду грати. Граю тільки гімн України, але в моїх авторських імпровізаціях. Я хочу і таким чином привернути увагу до того, щоб наші люди могли нарешті звільнитися, щоб вони були без кайданів, так же як має бути музика без кайданів», – розповів музикант, не перериваючи гри на піаніно.

Музикант розпочав гру о 10-й ранку в центрі Києва, біля Монументу Незалежності і планує завершити акцію о 22-й годині. Кожні 10 хвилин звучить нова обробка гімну України. Всього їх прозвучить 72 – за кількістю ув’язнених. Цей своєрідний рекорд зафіксує Книга рекордів України.

Представник книги рекордів України Єлизавета Боровцова зазначила, що наразі у світі ніхто ще не виконував протягом такого тривалого часу одну композицію, тим більше гімн країни.

Світовий день музики – щорічний музичний фестиваль, який відбувається в день літнього сонцестояння, вперше пройшов у 1982 році в Парижі. З того часу щорічно більше 100 країн та 300 міст наприкінці червня проводять виступи. В Україні кілька років поспіль цей день святкує Львів. Цьогорічна акція в День музики в Києві має привернути увагу світової спільноти до єдності України із традиціями світу і прагнення досягати результатів у площині закону та права.

Нагадаємо, український художник до ЧС-2018 створив календар злочинів РФ в Україні.

Читайте також

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві
Україна
0 shares0 views

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві

vidia.ua - Сер 23, 2018

За різними соціологічними даними близько трьох мільйонів українців сьогодні працюють чи мешкають у країнах Європейського Союзу. Хто вони? Чому виїхали? Що їх тривожить?…

100 років гербу України: як тризуб став державним символом
Україна
0 shares0 views

100 років гербу України: як тризуб став державним символом

vidia.ua - Сер 23, 2018

У 2018 році виповнюється 100 років Державному гербу України. З цієї нагоди 23 серпня у центрі Києва, біля Головного поштамту України, відкрили виставку,…

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»
Україна
0 shares0 views

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»

vidia.ua - Сер 23, 2018

Міжнародна медіакорпорація Радіо Свобода виклала у вільний доступ у мережі Youtube документальний фільм «Січ». Фільм досліджує те, що формує «імунітет до вірусу «русского…