Німців знайомлять з українськими приказками через анімаційні ролики

Чер 21, 2018

Посольство України в Німеччині знайомить німців з українськими приказками за допомогою анімаційних роликів, які цілком відображають зміст висловлювань.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу української дипустанови.

«Цього року Посольство України в Німеччині вирішило перевірити, наскільки правдивою є популярна приказка «Язик до Києва доведе», та запропонувало німцям стати ближче до України та української культури через приказки. А точніше – через вивчення української мови за допомогою приказок. Адже вони – це не лише набір слів. У приказках – досвід і мудрість народу, а ще – його гумор і кмітливість», – йдеться у повідомленні.

Посольство обрало десять українських приказок і створило на їхній основі десяток коротких анімаційних роликів, які буквально відображають зміст приказки, а також роз’яснюють його для німецькомовних глядачів.

Деякі з відео, наприклад, на приказку «Слово — не горобець, випустиш —  не cпіймаєш», вже зараз можна подивитись на Фейсбук-сторінці Посольства та офіційному Ютуб-каналі Міністерства закордонних справ України. Усі десять роликів у межах проекту будуть опубліковані до кінця червня.

«Українські приказки – це унікальний національний контент, який ми намагалися подати сучасно і креативно. Так, щоб зацікавити німецьку аудиторію, зробити її ближчою до України. Тому приказки у цих роликах виконують роль своєрідного містка, який сполучає дві наші культури – українську та німецьку, демонструє їхню схожість, але водночас і розмаїтість», – розповів Посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Інформаційна кампанія «Приказки» є одним із завершальних проектів Року української мови в Німеччині, який розпочався восени 2017 року. Загалом в рамках Року української мови в Німеччині 2017/2018 пройшло понад 60 культурних заходів, серед яких участь України на Франкфуртському книжковому ярмарку, запуск першого в Європі україномовного аудіогіду на екскурсійних автобусах Berlin City Circle, проведення концертів української класичної музики та презентація нового роману Сергія Жадана про війну на Донбасі «Інтернат».

Нагадаємо, цього року Україна вперше взяла участь у фестивалі національних культур в Іспанії.

Читайте також

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві
Україна
0 shares0 views

Результати дослідження українських мігрантів Парижа представлено в Києві

vidia.ua - Сер 23, 2018

За різними соціологічними даними близько трьох мільйонів українців сьогодні працюють чи мешкають у країнах Європейського Союзу. Хто вони? Чому виїхали? Що їх тривожить?…

100 років гербу України: як тризуб став державним символом
Україна
0 shares0 views

100 років гербу України: як тризуб став державним символом

vidia.ua - Сер 23, 2018

У 2018 році виповнюється 100 років Державному гербу України. З цієї нагоди 23 серпня у центрі Києва, біля Головного поштамту України, відкрили виставку,…

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»
Україна
0 shares0 views

У мережі з’явився фільм «Січ» про спротив «русскому миру»

vidia.ua - Сер 23, 2018

Міжнародна медіакорпорація Радіо Свобода виклала у вільний доступ у мережі Youtube документальний фільм «Січ». Фільм досліджує те, що формує «імунітет до вірусу «русского…