Творцям українського фільму «Захар Беркут» допоможе Голлівуд

Чер 14, 2018

До знімальної групи історичного екшена «Захар Беркут», що створюється компанією Kinorob за підтримки Держкіно, приєдналися фахівці з Голлівуда.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Держкіно.

«Разом із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим як співрежисер над стрічкою працюватиме Джон Вінн. Продюсерами фільму з американської сторони виступлять Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз», – ідеться у повідомленні.

Як зазначають в компанії Kinorob, за всю творчу та змістову частину «Захара Беркута» відповідатиме українська команда на чолі з Сеітаблаєвим. Голлівудські партнери забезпечуватимуть комунікацію з міжнародним акторським складом стрічки та допомагатимуть просувати проект на північноамериканському ринку.

За словами Сеітаблаєва, співпраця з американськими партнерами – це шанс розповісти світові цю героїчну історію, показати далеко за межами країни красу Карпат, давні традиції, познайомити з культурою, побутом, українською музикою.

Американський продюсер фільму Джефф Райс вірить, що у цього проекту – великий міжнародний потенціал, оскільки історія маленької української громади, яка бореться проти наймогутнішої армії світу за свою свободу та незалежність, зрозуміла кожному і неодмінно знайде відгук у серцях глядачів по всьому світу.

У творчому доробку Джеффа Райса понад 90 проектів, зокрема фільми «План втечі» з Арнольдом Шварценеггером та Сільвестром Сталлоне, «Вцілілий» за участю Марка Волберга, «Два стволи» з Дензелом Вашингтоном і Марком Волбергом.

Його колега Раджа Коллінз продюсував стрічки «Реальні спогади міжнародного вбивці», «Прискорення» та інші. А режисер і продюсер Джон Вінн працював на знімальному майданчику з режисером Гільєрмо дель Торо та компанією Marvel.

Зйомки «Захара Беркута» розпочнуться в середині червня у Карпатах. Повний акторський склад фільму буде оголошено незабаром. Прем’єра стрічки запланована на 2019 рік.

Нагадаємо, минулого місяця український режисер Сергій Лозниця отримав у Каннах приз за режисуру фільму «Донбас».

Читайте також

Україну вперше представлять на Віденському тижні моди
Світ
0 shares0 views

Україну вперше представлять на Віденському тижні моди

vidia.ua - Сер 16, 2018

Відомі українські дизайнери Олена Буреніна та Оксана Муха вперше представлять Україну на ювілейному десятому Віденському тижні моди – MQ Vienna Fashion Week. Про…

Обрано шість фільмів-претендентів від України на Оскар-2019
Україна
0 shares0 views

Обрано шість фільмів-претендентів від України на Оскар-2019

vidia.ua - Сер 16, 2018

Український Оскарівський Комітет обрав шість фільмів, які поборються за право представляти нашу державу в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» на премії Оскар у…

Киянка відкрила перший український ресторан у Гонконгу
Світ
0 shares0 views

Киянка відкрила перший український ресторан у Гонконгу

vidia.ua - Сер 15, 2018

Олена Ванг із Києва відкрила єдиний український ресторан у Гонконгу «Іван Козак». Про це повідомляє Gazeta.ua. У Китаї українка мешкає 22 роки. «В…