Українці в Канаді зібрали 2 тонни допомоги для українських дітей-сиріт

Чер 07, 2018

Українська громада Торонто зібрала близько 2 тонн речей для дітей-сиріт з України на щорічному благодійному марафоні.

Про це повідомляє Global Ukraine.

Міжнародна організація українських громад «Четверта Хвиля» 3 червня провела вже четвертий Щорічний благодійний марафон «Діти Торонто – дітям-сиротам в Україні».

«Лише за чотири години Марафону, завдяки зусиллям української громади, нам вдалося зібрати близько 2 тонн одягу, іграшок та шкільного приладдя», – повідомили організатори.

Також успішно пройшла виставка-продаж картин місцевих художників.

Цьогорічний марафон прагнув підтримати дітей у малих містечках, куди дуже часто не доходить гуманітарна допомога. Уже за кілька тижнів посилки отримають Благодійний Фонд «Подоляни» (підтримка дітей-сиріт та малозабезпечених родин) та Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «Бебіко» (Тернопіль), запорізька ГО «Січова допомога» (підтримка жінок-безхатченків та дітей-сиріт), Сумський обласний спеціалізований будинок дитини, Сумський дитячий будинок ім. С.П.Супруна, Смілянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, волонтерські організації по підтримці дітей-сиріт та інвалідів у Рівному, Сумах, Івано-Франківську, Тростянці, Шостці та Харкові.

Юні учасники Дитячого Марафону не тільки показували свої таланти, але й ділилися речами зі своїми ровесниками в Україні. Під час заходу діти також писали листи і малювали картини для своїх ровесників в Україні.

«В цьому й унікальність нашого проекту – не просто передати гуманітарну допомогу, а й  прививати малюкам почуття співпереживання до ближнього», – підкреслила член дирекції «Четвертої хвилі»Таміла Карпик.

Проект «Діти Торонто – дітям-сиротам в Україні» вже давно вийшов за межі української діаспори, адже на благодійну виставку-продаж свої картини надали професійні художники не лише українського, а й турецького, італійського, німецького та польського походження.

Нагадаємо, у квітні українська діаспора зі Швейцарії передала допомогу українським дитбудинкам.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…