МН17: Екс-прем’єр Австралії закликає видворити російського посла

Тра 30, 2018

Колишній австралійський прем’єр-міністр Тоні Ебботт пропонує вислати з Австралії російського посла, доки РФ не визнає вину за збиття літака рейсу МН17.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австралійське видання The Australian.

«Якщо росіяни не вибачаться, ми повинні вислати російського посла, доки вони не зроблять цього», – наголосив Ебботт, який очолював уряд Австралії у час, коли був збитий малайзійський літак рейсу МН17.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп у свою чергу заявила, що країна розглядає «подальші варіанти» відповіді на провину Росії і одночасно веде переговори з іншими міжнародними суб’єктами.

«Подальші кроки будуть оприлюднені у свій час… Ми розглядаємо всі можливі варіанти», – наголосила міністр.

Вона також закликала міжнародне співтовариство приєднатися до Австралії та Нідерландів і «засудити дії і роль Російської Федерації».

«Процес визначення відповідальності держави вимагає передачі запиту про переговори, і ми запит направили. Такі переговори будуть включати питання про компенсацію рідним загиблих. Паралельно проходить процес в рамках національної судової системи Нідерландів, учасники якого очікують завершення розслідування Спільної слідчої групи», – сказала очільниця австралійського МЗС.

У свою чергу посол РФ у Канберрі Григорій Логвінов, коментуючи звинувачення з боку Австралії та Нідерландів на адресу Російської Федерації, назвав це «наперед спланованою провокацією» та сказав, що з Росією «не можна розмовляти прокурорським тоном».

Нагадаємо, днями Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі MH17.

Читайте також

Українська Православна Церква США відзначила столітній ювілей
Світ
0 shares0 views

Українська Православна Церква США відзначила столітній ювілей

vidia.ua - Лип 31, 2018

Українська Православна Церква США відзначила століття від часу свого заснування. Про це йдеться в сюжеті Голосу Америки. «Хресною ходою понад 1000 парафіян та…

Канада запровадила біометрику для українських прохачів віз
Світ
0 shares0 views

Канада запровадила біометрику для українських прохачів віз

vidia.ua - Лип 31, 2018

Канада з 31 липня почала збирати біометричні дані у всіх прохачів віз із низки європейських країн, в тому числі громадян України. Про це…

На будівлі мерії Парижа вивісили портрет Сенцова
Світ
0 shares0 views

На будівлі мерії Парижа вивісили портрет Сенцова

vidia.ua - Лип 31, 2018

Паризька мерія розмістила на фасаді своєї будівлі фото українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова. Про це повідомляє Громадське з посиланням на заступника мера…