Велопробіг українців через США і Канаду стартував із Лос-Анжелесу

Тра 24, 2018

Трансконтинентальний велопробіг українців «Чумацький шлях до Північної Америки» урочисто стартував із Лос-Анжелесу 22 травня. Вело-чумаки протягом пробігу подолають понад 10 тисяч кілометрів від узбережжя до узбережжя, завітають у понад 430 міст в 25-ти штатах та провінціях США і Канади.

Про це VIDIA повідомила прес-служба проекту.

У складі команди – 7 хлопців та 1 дівчина родом з Київщини, Херсонщини та Тернопільщини. Українці везуть із собою інновації, презентують Батьківщину на зустрічах із діаспорою, дипломатами, місцевою владою, локальними організаціями та велосипедистами.

Організатори пробігу вже потрапили у Книгу рекордів України за найдовший груповий пробіг під час попереднього соціального проекту – Благодійний велопробігу «Українці в Європі», під час якого було подолано понад 11 тис. кілометрів.

Серед цілей нинішнього велопробігу: покращити імідж та впізнаваність України в Північній Америці, сприяти просуванню інноваційних українських проектів в США, Канаді, та в усьому світі, а також адресно допомогти тим, хто постраждав в результаті війни на Донбасі.

Зокрема, вело-чумаки демонструють дві велосипедні цікавинки із України: електробайк DelFast, що побив світовий рекорд, проїхавши без підзарядки 367 км, та потрапив у Книгу рекордів Гіннеса.

А також – легендарний велосипед «Еней» виробництва заводу «Антонов», завдяки якому українці здобули кілька світових перемог на велоперегонах.

Детальний маршрут і трекінг велопробігу «Чумацький шлях до Північної Америки»: https://bit.ly/2jkhaIZ.

Інформація щодо подій в точках маршруту (поповнюється): https://bit.ly/2HExbnt.

Підтримати проект можна тут: https://bit.ly/2KHSwOD.

Нагадаємо, у Північній Америці організують масштабний велопробіг на підтримку України.

Читайте також

Як дипломатка з Великобританії вивчала українську мову в УКУ
Вибір редакції, Україна
0 shares0 views

Як дипломатка з Великобританії вивчала українську мову в УКУ

vidia.ua - Лип 26, 2018

Кетрін Девенпорт працює у Міністерстві закордонних справ Великої Британії, і цьогоріч вона – одна з учасників Україномовної школи Українського католицького університету у Львові.…

США наполягають на масштабній миротворчій місії ООН на Донбасі
Світ
0 shares0 views

США наполягають на масштабній миротворчій місії ООН на Донбасі

vidia.ua - Лип 26, 2018

За словами спеціального представника Держдепу США у справах України Курта Волкера, США, Німеччина та Франція на відміну від Росії підтримують ідею масштабної миротворчої…

Хрест навхрест: як Москва заважає Києву отримати незалежну церкву
Україна
0 shares0 views

Хрест навхрест: як Москва заважає Києву отримати незалежну церкву

vidia.ua - Лип 26, 2018

Україна як ніколи близька до створення власної незалежної від Москви і визнаної православним світом церкви. У Києві стверджують, що це станеться до кінця року,…