10 мільйонів померлих: Мешканцям Чикаго нагадали про Голодомор в Україні

Тра 08, 2018

Мешканцям Чикаго нагадали про трагедію українського народу — Голодомор 1932-33 років. Оголошення, що є анонсом пам’ятного концерту до роковин Голодомору, з’явилося на одному з хмарочосів в самому центрі міста, на так званій Магніфісент Майл в Чикаго.

Про це повідомляє VIDIA.

Таким чином, організатори концерту, що відбудеться 19 травня в одній з найпрестижніших концертних залів Чикаго — Harris Theater, намагаються привернути увагу не тільки україномовних глядачів, але й пересічних американців.

Зазначимо, до 85-тих роковини Голодомору у чиказькому Harris Theater співатимуть славнозвісний «Український реквієм» композитора Євгена Станковича.

Прем’єра «Українського реквієму» відбудеться 19 травня у виконанні філармонічного оркестру Каламазу (Kalamazoo Philharmonia) та Бахівського фестивального хору (Bach Festival Chorus, дир. Ендрю Колер) за участі народної артистки України Ніни Матвієнко (сопрано) та відомого американського соліста українського походження Стефана Шкафаровського (бас).

У концерті також візьме участь легендарний Жіночий ансамбль бандуристок Північної Америки (Women’s Bandura Ensemble of North America).

Виконанням «Українського реквієму» музиканти вшанують пам’ять жертв українського геноциду, одного з найбільш зігнорованого жахливого злочину проти людяності 20-го століття.

«Український реквієм», або «Панахида за померлими з голоду», відомого українського композитора Євгена Станковича – це реквієм для повного складу симфонічного оркестру, двох мішаних хорів, баса, народного голосу та читця, написаний 1992 року на вірші поета Дмитра Павличка. Вперше він був виконаний у Києві 1993 року в шістдесяті роковини Голодомору. Панахида, що триває понад сорок хвилин, задумана як епічна музична розповідь про трагедію народу. Пов’язання з церковними співами, хоч і постійно присутнє, є лише одним із засобів вираження. Твір витриманий у неотональній стилістиці, майже неоромантичній, завдяки чому стає доступним для кожної людини.

Замовити квитки можна на сайті Harris Theater.

Фото: Юліян Гайда

Читайте також

Співзасновниця Razom збирає кошти на навчання ветеранів у Могилянці
Світ
0 shares0 views

Співзасновниця Razom збирає кошти на навчання ветеранів у Могилянці

vidia.ua - Лип 10, 2018

Співзасновниця Razom for Ukraine Люба Шипович у свій день народження закликала зробити їй подарунок у вигляді стипендій для українських ветеранів на навчання у…

У Сан-Франциско збиратимуть пожертви на підтримку УКУ
Світ
0 shares0 views

У Сан-Франциско збиратимуть пожертви на підтримку УКУ

vidia.ua - Лип 10, 2018

У неділю, 15 липня, у Сан-Франциско відбудеться благодійний вечір на підтримку Українського католицького університету. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку Української…

Найбільша українська родина може потрапити до Книги рекордів Гіннеса
Україна
0 shares0 views

Найбільша українська родина може потрапити до Книги рекордів Гіннеса

vidia.ua - Лип 10, 2018

В Одеській області зафіксували всеукраїнський рекорд – у селищі Доброслав живе найбільша у країні родина, яка складається із майже 350 людей. Родина може…