Супрун: За місяць декларації з лікарями уклали понад 2 млн українців

Тра 02, 2018

За перший місяць загальнонаціональної кампанії «Лікар для кожної сім’ї» вже понад 2 мільйони українців уклали декларації з лікарями первинної ланки.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку виконуючої обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

«Ніби щойно українці почали обирати своїх лікарів, а вже пройшов перший місяць кампанії й підписано понад два мільйони декларацій. Високо ціную те, що роблять агенти змін з різних куточків країни, адже такий результат ми маємо саме завдяки тому, що багато людей одразу підтримали трансформацію системи охорони здоров’я», – зазначила Супрун.

Ініціатор медреформи повідомила, що у різних регіонах країни організували ярмарки здоров’я, зустрічі з пацієнтами, кабінети для підписання декларацій, розмістили інформаційні плакати, проводять воркшопи для лікарів. Завдяки цим зусиллям громадяни можуть краще зрозуміти суть змін та знайти свого довіреного лікаря.

«Основа успіху кампанії «Лікар для кожної сім’ї» – відповідальне ставлення місцевої влади до здоров’я власної громади. У тих містах та селах, де місцева влада добре підготувалася – медзаклади підключені до інтернету, є комп’ютери для приєднання до електронної системи охорони здоров’я та принтери й папір для підписання декларацій – процес рухається та люди швидше відчують позитивний ефект змін», – підкреслила Уляна Супрун.

Нагадаємо, 2 квітня в Україні стартувала загальнонаціональна кампанія «Лікар для кожної сім’ї», в межах якої українці обирають лікаря первинної ланки – терапевта або сімейного лікаря, педіатра – для дітей. Вибір лікаря відбувається виключно за бажанням пацієнта та не прив’язаний до місця реєстрації громадянина. Для укладання декларації потрібно звернутися в медзаклад, де працює обраний фахівець, та повідомити про бажання укласти з ним декларацію. З 1 липня 2018 року за ведення одного пацієнта медичний заклад або лікар, який веде приватну практику, будуть отримувати кошти від Національної служби здоров’я в межах державних медичних гарантій.

Читайте також

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні
Світ
0 shares0 views

Варфоломій повідомив російського патріарха про впровадження автокефалії в Україні

vidia.ua - Сер 31, 2018

Сьогодні під час зустрічі у Стамбулі Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московського патріарха Кирила про впровадження рішення про автокефалію в Україні. З такою заявою…