Парки замість цвинтарів: на сайті ВР з’явився законопроект про біопоховання

Кві 13, 2018

У Києві закінчуються місця на єдиному відкритому кладовищі та у колумбарії. На сайті Верховної Ради з’явився законопроект, який вводить поняття біопоховання, повідомляє ТСН.

Під час біопоховання використовують спеціальні матеріали, які розкладаються за п’ять років і не завдають шкоди екології. Тож скоро в Україні можуть почати ховати не лише на цвинтарях та у колумбаріях, а й у парках.

Зараз у Києві для поховань відкритим залишилося тільки одне кладовище, але й там скоро забракне місця. За 2 роки закінчаться місця й у столичному колумбарії. Запропоновані новації мають вирішити цю проблему. Крім того, таке еко-поховання буде вдвічі дешевше за традиційне.

«У світі це вже стало трендом. Італійські дизайнери пропонують ховати людей у спеціальних еко-капсулах, в яких прах людини служить добривом для дерева. І це символізує не кінець, а новий початок», – йдеться у сюжеті.

Проте у звичайних парках поховань не буде. Для цього створять нові.

«Деякі люди уявляють собі таку картину, що вони прийдуть на майданчик з дітьми, а поруч будуть поховання, атракціони, гойдалки. Це зовсім інше мається на увазі», – наголошує інженер з питань екології «Київського крематорію» Андрій Ященко.

Автори законопроекту розповіли, що орієнтувались на світовий досвід. «В світі вже є така розповсюджена назва як зелене кладовище. Або еко-кладовище. Є навіть назва британська – еко-етичне кладовище», – розповіла керівник відділу комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку Ольга Бажко.

Такі біопоховання у спеціальних парках не передбачають звичних надгробків. Лише табличка з іменем померлого, датами народження та смерті.

Читайте також

У Греції вперше відкриють виставку українських художників
Світ
0 shares0 views

У Греції вперше відкриють виставку українських художників

vidia.ua - Сер 17, 2018

В Греції вперше відкриється виставка українських художників країни, присвячена 27-річниці Дня Незалежності України. Про це VIDIA повідомили у Центрі підтримки і розвитку культурної…

Понад 10 тисяч гостей відвідали у Чикаго ювілейний фестиваль української культури Uketoberfest
Світ
0 shares0 views

Понад 10 тисяч гостей відвідали у Чикаго ювілейний фестиваль української культури Uketoberfest

vidia.ua - Сер 17, 2018

Минулих вихідних, 11-12 серпня, у Чикаго відбувся 10-й ювілейний фестиваль української культури Uketoberfest-2018. Про це повідомляє VIDIA. Цьогорічний Uketoberfest може похвалитися кількома рекордами.…

Як працює мовний табір GoCamp на Закарпатті
Україна
0 shares0 views

Як працює мовний табір GoCamp на Закарпатті

vidia.ua - Сер 17, 2018

Півсотні школярів із Великих Берегів, що в Берегівському районі вивчають англійську і українську в літньому мовному таборі GoCamp. Викладають мови волонтери з Британії…

  • Batrak Abrama Abramov

    Вот первого кто это придумал и похоронить таким образом а мы посмотрим. Выйдет какое-то горе выгуливать собачку, а она будет пи-пи и ка-ка на могилку, ведь у них тоже биоотходы. Или какой-то бомж захочет ночью справить нужду на то же самое захоронение. Ну оччччень креативно.