У Львові відбудеться зустріч з генеральним секретарем СКУ Стефаном Романівим

Кві 12, 2018

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою запрошує 17 квітня 2018 року на зустріч зі Стефаном Романівим (Мельбурн, Австралія), головою Міжнародного координаційного комітету у справі Голодомору, генеральним секретарем Світового конгресу українців та президентом Союзу українських організацій Австралії.

Про це повідомляє VIDIA.

Зустріч відбудеться в рамках міжнародної акції «Україна пам’ятає – світ визнає» з нагоди вшанування 85-х роковин Голодомору.

«За радянської доби в умовах бездержавності саме українська діаспора вперше розгорнула масштабні міжнародні інформаційні кампанії з дослідження, висвітлення правди та вшанування пам’яті жертв Голодомору, які отримали великий резонанс у світі та сприяли засудженню злочинів радянської влади. Ключову роль у цій діяльності відіграв Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору Світового конгресу українців, метою якого є привернення уваги світової громадськості до питання визнання Голодомору Геноцидом українського народу та вшанування пам’яті жертв цього злочину в усьому світі», – зазначають організатори зустрічі.

Важливим результатом послідовної діяльності СКУ та української діаспори стало визнання Голодомору геноцидом українського народу у 17 країнах світу.

У рамках зустрічі Стефан Романів поспілкується з учасниками заходу, студентами, науковцями, видавцями, журналістами, громадськістю. На події буде представлено виставку «Світовий конгрес українців: правда про Голодомор», а також презентовано просвітницькі проекти про дослідження Голодомору інституціями української діаспори, реалізовані МІОКом за участю студентів Національного університету «Львівська політехніка».

Зустріч зі Стефаном Романівим відбудеться у вівторок, 17 квітня о 14.00 у Актовій залі (ІІ поверх) НУ «Львівська політехніка», вул. С. Бандери, 12.

Вхід вільний.

Читайте також

Українка стала обличчям модного бренду Bianca Spender
Світ
0 shares0 views

Українка стала обличчям модного бренду Bianca Spender

vidia.ua - Кві 18, 2018

Зірка модних подіумів з України – Ірина Кравченко – вкотре знялась в рекламі модного бренду. Цього разу ним став кампейн колекції осінь-зима 2018…

Кабмін виділив ще півмільярда на українське кіно
Важливе, Україна
0 shares0 views

Кабмін виділив ще півмільярда на українське кіно

vidia.ua - Кві 18, 2018

Кабінет Міністрів виділив додатково 500 мільйонів гривень на виробництво української кінопродукції. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє Укрінформ. «Сьогодні ми…

Українських вчителів запрошують поборотися за звання найкращого та приз у 250 тисяч грн
Україна
0 shares0 views

Українських вчителів запрошують поборотися за звання найкращого та приз у 250 тисяч грн

vidia.ua - Кві 18, 2018

Стартував прийом заявок на другу національну премію Global Teacher Prize Ukraine. Фізики та лірики, з міст чи селищ, з великим стажем чи маленьким…