Американська художниця через картини переосмислює своє українське коріння

Бер 29, 2018

Американська художниця українського походження Ольга Рондяк представила у Києві 24 березня серію робіт під назвою «Ідентичність, перервана».

Про це повідомляє lb.ua.

За словами Ольги Рондяк, після її повернення до України у 1995 році вона не знайшла тієї самобутності, про яку їй завжди розповідали батьки. Як наслідок, вона змінила своє уявлення про те, що означає бути українкою.

«Мені довелося переосмислити мою внутрішню ідентичність. Моя ідентичність була перервана», – каже Ольга.

До цього мисткиня працювала у модній індустрії і як психотерапевт, тож це наклало певний відбиток на її теперішню діяльність. «У своїх картинах я використовую патерни викрійок на обличчях, бо вважаю, що це наче психологічні патерни людини, у кожному з нас вони повторюються, і кожне обличчя стає особливим», – розповідає художниця.

Виставка народилася під впливом останніх подій на Сході України та Революції гідності 2013-2014 років. Картини із серії «Ідентичність, перервана» художниця намалювала за два з половиною місяці, під час яких вона працювала майже нон-стоп. Усі охочі можуть протягом трьох тижнів переглянути роботи Ольги Рондяк, на яких зображений жіночий образ у різних інтерпретаціях. У багатьох картинах мисткиня використовувала елементи поп-арт стилю і колажі з газетних та журнальних вирізок зі свідченнями про події у Криму та Євромайдан.

«Саме через виставку «Ідентичність, перервана» Ольга сподівається достукатися до українців і виразити у своїх картинах красу, силу і дух, який вона бачить в українських жінках», – йдеться у повідомленні.

Виставку «Ідентичність, перервана» можна відвідати у міжнародній галереї Tauvers.

Нагадаємо, раніше цього місяця на Кіпрі презентували фотовиставку, присвячену Революції Гідності.

Читайте також

Квитки на фінал конкурсу Міс Українська Канада 2018 вже у продажу
Світ
0 shares0 views

Квитки на фінал конкурсу Міс Українська Канада 2018 вже у продажу

vidia.ua - Бер 30, 2018

Сьогодні стартує продаж квитків на великий фінал конкурсу краси Міс Українська Канада 2018. Про це оголошено на Facebook-сторінці конкурсу, повідомляє VIDIA . Великий фінал шоу…

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі
Важливе, Світ
0 shares0 views

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі

vidia.ua - Бер 30, 2018

Уряд Канади наразі не має наміру переглядати візові вимоги для українців. Про це йдеться у відповіді уряду на звіт Постійного комітету федерального парламенту…

В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»
Україна
0 shares0 views

В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»

vidia.ua - Бер 30, 2018

Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка представила завершений повнометражний фільм Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри». Про це повідомляє VIDIA з посиланням…