Україна запропонувала Австралії побудувати їй космодром

Бер 15, 2018

Державне космічне агентство України (SSAU) пропонує побудувати космодром за межами авіабази Кертін в Кімберлі, Австралія.

Про це повідомляє видання The West Australian.

У заявці уточнюється, що об’єкт може стати найбільшим пусковим майданчиком Азії, який буде обслуговувати комерційні запуски для регіональних партнерів Австралії, таких як Японія, Сінгапур, Південна Корея та Індонезія.

Ідея надійшла як відповідь на багаторічну мрію Австралії про розміщення свого власного пускового комплексу.

Як зазначив посол України в Австралії Микола Кулинич, у України є технічні знання, ланцюжок поставок і довга історія у глобальній космічній гонці для реалізації проекту.

Прихильники стверджують, що первинне дослідження може бути завершено у відносно короткі терміни і менш ніж за $500 тис. Повідомляється, що будівництво стартових майданчиків, ангарів і допоміжних споруд могло б фінансуватися за рахунок приватних інвестицій, а також внесків сусідів і союзників Австралії.

Нагадаємо, восени космічні агентства України та Канади підписали Меморандум про співпрацю.

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…

  • Михаил Михайлов

    пару фактов об Державне космічне агентство України: НОЛЬ рабочих украинских спутников на орбите и штат на ТЫСЯЧИ БЕЗДЕЛЬНИКОВ, которые ну абсолютно НИЧЕГО полезного Украине не делают!

  • Михаил Михайлов

    А почему забыли упомянуть что руководство Державне космічне агентство України предложило США построить город на Марсе????
    за счёт карманов налогоплательщиков конечно