Надію Савченко хочуть заарештувати за підозрою у плануванні теракту в Раді

Бер 15, 2018

Генеральна прокуратура хоче заарештувати Надію Савченко за підозрою в плануванні теракту в Раді.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко, народний депутат України, особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі: урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе», – заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, виступаючи в парламенті 15 березня.

Він закликав народних депутатів невідкладно підтримати законопроект про те, що після внесення подання генпрокурора дипломатичні закордонні паспорти народного депутата зупиняють дію, «щоб фігурант залишився в Україні і відповідав перед судом».

Луценко висловив сподівання, що подання на Савченко парламент розгляне 22 березня.

Водночас сьогодні Верховна Рада виключила Надію Савченко із комітету з питань національної безпеки і оборони. На думку членів комітету, Савченко займає антидержавну позицію й не може бути членом цього комітету.

Надія Савченко заяви генпрокурора поки що не коментувала. Вона перебуває на допиті в СБУ у справі колишнього переговірника зі звільнення полонених Володимира Рубана, який був затриманий 8 березня на КПВВ «Майорське» при спробі переміщення великої кількості зброї з окупованих бойовиками районів Донецької області.

Рубана підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці терактів, зокрема збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, серед яких президент України Петро Порошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк й секретар РНБО Олександр Турчинов. Сам Рубан звинувачення відкидає.

Як заявляв голова Служби безпеки України Василь Грицак, затримавши Рубана, СБУ вдалося «попередити масштабні терористичні акти», які мали бути вчинені найближчим часом у Києві та в інших містах України. Він заявив, що рівень терористичної загрози «був найбільшим за часи незалежності України».

За його словами, зокрема, «з мінометів мали розстріляти центральну частину Києва… мало бути якомога більше трупів, якомога більше крові, ішлося б про тисячі загиблих».

9 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Рубана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави до 16 травня.

Читайте також

Після автокефалії храми Московського патріархату перейдуть до української парафії – Філарет
Україна
0 shares0 views

Після автокефалії храми Московського патріархату перейдуть до української парафії – Філарет

vidia.ua - Сер 02, 2018

Усі будівлі, які зараз займає в Україні Московський патріархат, перейдуть у власність єдиної Української православної церкви. Про це повідомляє Новое Время. Московський патріархат…

Blue Origin вперше показала інтер’єр капсули для космічних туристів
Світ
0 shares0 views

Blue Origin вперше показала інтер’єр капсули для космічних туристів

vidia.ua - Сер 02, 2018

Космічна компанія Blue Origin Джеффа Безоса, яка вже у 2019 році планує за ціною від $200 тис возити туристів у космос, вперше показала…

У Лівані відбувся великий український фестиваль
Світ
0 shares0 views

У Лівані відбувся великий український фестиваль

vidia.ua - Сер 02, 2018

У ліванському місті Дума впродовж 27-29 липня відбувся масштабний український фестиваль за участю відомих артистів з України. Про це повідомляє VIDIA з посиланням…

  • Михаил Михайлов

    ожидаю что скоро ТЕРРОРИСТКУ савченко лищат гражданства и выпрут в Польшу

  • Пенсионер

    Давно пора було закрити цей проект ФСБ . І в Юлі не завадило б поцікавитися чому і для чого вона розкручувала гадю .

    • Михаил Михайлов

      о, так Илловайский и прочие котлы организовала Савченко!!! а не вальцман! в то время как Савченко ложила себе в карман сотни миллиардов, вальцман воевал на фронте
      меня поражает ……. цензура …… людей
      ох. более того этот же чел ещё год назад ВОСХВАЛЯЛ савченко