Винахід українців може допомогти рятувати мільйони життів

Бер 13, 2018

Українські винахідники створили портативний пристрій Cardiomo, який здатен контролювати стан здоров’я користувача та попередити його про хворобу.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Цей маленький пристрій може рятувати життя. Винахід українців здатен попередити користувача про розвиток десятків захворювань, таких як: ішемічна хвороба серця, інфаркт чи інсульт, і допомогти уникнути фатальних наслідків», – йдеться у сюжеті.

Користуватися цим пристроєм дуже просто: він кріпиться на тіло під серцем людини за допомогою клейких електродів і стежить за життєво важливими показниками здоров’я, як електрокардіограма, температури тіла, робота легенів і серцевий ритм.

Після цього всі дані з сенсора передаються в «хмарний» сервіс. Там система аналізує інформацію та сигналізує родичам чи лікарю про будь-які зміни в здоров’ї пацієнта. Крім цього, вона надсилає професійні рекомендації на мобільний додаток, а в критичній ситуації рекомендує звернутися до лікаря. Також Cardiomo контролює виконання вправ, стежить за розпорядком дня, рекомендує час і місце для прогулянок та нагадує про прийом ліків.

«Орієнтуємося ми на застосуванні Cardiomo людьми похилого віку. Але з акцентом, що саме молодь купуватиме пристрій для своїх батьків, щоб тримати з ними зв’язок і контролювати їхнє здоров’я. Але не обмежуємося лише ними, тому що половина населення світу мають ті чи інші серцеві проблеми – потенційні користувачі Cardiomo. Позиціонуємо себе як споживацький продукт (не медичний), проте який працює з медичною точністю. Над шліфуванням аналітики Cardiomo наш інженер алгорітмів співпрацював із досвідченими кардіологами Києва та Харкова»,  – зазначив співзасновник стартапу Cardiomo Роман Бєлкін у презентації продукту на сайті DOU.ua.

Наразі 250 користувачів тестують пристрій. Його можна носити не знімаючи 24/7, хіба що не забуваючи про підзарядку раз на 10 днів. Пристрій стійкий до вологи, тому приймати душ або плавати з ним не викличе жодних перешкод.

Його серійне виробництво заплановане на травень 2018 року.

Cardiomo вже замовили 2000 людей з різних континентів.

«В Україні передзамовлення вже зробили Інститут кардіології ім. Стражеска, дитяча лікарня «Охмадит», Олександрівська клінічна лікарня, Приватна клініка «Борис». Під час виставок і в даний момент маємо інтерес від США, країн ЄС і деяких країн Південної Америки. Мічиганський технологічний університет замовив 40 прістроїв для кафедри кардіології, також багато замовлень від європейських будинків пристарілих та служб догляду за хворими людьми», – повідомив Роман Бєлкін.

Нагадаємо, у січні три українські стартапи отримали премію кращих tech-проектів Golden Kitty Awards 2017.

Читайте також

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі
Світ
0 shares0 views

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі

vidia.ua - Бер 16, 2018

Український стартап Ecoisme залучив 200 тисяч євро від Європейського інституту інновації та технології KIC InnoEnergy, а також отримав доступ до мережі партнерів інституту.…

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги
Світ
0 shares0 views

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги

vidia.ua - Бер 16, 2018

В четвер Конгрес українців Латвії (КУЛ) відправив до України 35-й вантаж гуманітарної допомоги, призначений для полегшення життя людей з особливими потребами. Про це…

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО
Важливе, Світ
0 shares0 views1

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО

vidia.ua - Бер 16, 2018

Світовий конгрес українців закликає країни-члени НАТО підтримати рішення про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Про це повідомляє VIDIA з…