До роковини Голодомору в Harris Theater у Чикаго зазвучить «Український реквієм»

Лют 27, 2018

У 85-ті роковини українського геноциду – Голодомору 1932-33 років – у чиказькому Harris Theater співатимуть славнозвісний «Український реквієм» композитора Євгена Станковича.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сайт театру.

Прем’єра «Українського реквієму» відбудеться 19 травня у виконанні філармонічного оркестру Каламазу (Kalamazoo Philharmonia) та Бахівського фестивального хору (Bach Festival Chorus, дир. Ендрю Колер) за участі народної артистки України Ніни Матвієнко (сопрано) та відомого американського соліста українського походження Стефана Шкафаровського (бас).

У концерті також візьме участь легендарний Жіночий ансамбль бандуристок Північної Америки (Women’s Bandura Ensemble of North America).

Виконанням «Українського реквієму» музиканти вшанують пам’ять жертв українського геноциду, одного з найбільш зігнорованого жахливого злочину проти людяності 20-го століття.

«Український реквієм», або «Панахида за померлими з голоду», відомого українського композитора Євгена Станковича – це реквієм для повного складу симфонічного оркестру, двох мішаних хорів, баса, народного голосу та читця, написаний 1992 року на вірші поета Дмитра Павличка. Вперше він був виконаний у Києві 1993 року в шістдесяті роковини Голодомору. Панахида, що триває понад сорок хвилин, задумана як епічна музична розповідь про трагедію народу. Пов’язання з церковними співами, хоч і постійно присутнє, є лише одним із засобів вираження. Твір витриманий у неотональній стилістиці, майже неоромантичній, завдяки чому стає доступним для кожної людини.

Замовити квитки можна на сайті Harris Theater.

Нагадаємо, у березні Український драматичний театр у Нью-Йорку покаже виставу «Катерина» за поемою Шевченка.

Читайте також

В Івано-Франківську з’явилась вулиця Любомира Гузара
Україна
0 shares0 views

В Івано-Франківську з’явилась вулиця Любомира Гузара

vidia.ua - Тра 03, 2018

В Івано-Франківську депутати міської ради ухвалили рішення про перейменування вулиці Новгородської на вулицю Любомира Гузара. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сторінку…

У лондонському смітті знайшли мощі Святого Климента
Світ
0 shares0 views

У лондонському смітті знайшли мощі Святого Климента

vidia.ua - Тра 03, 2018

У зібраному в центрі Лондона смітті випадково знайшли невеликий шкіряний футляр, що містить фрагмент кістки Святого Климента, який був убитий майже 2 тисячі…

Штат Нью-Йорк визнав Голодомор геноцидом українського народу
Світ
0 shares0 views

Штат Нью-Йорк визнав Голодомор геноцидом українського народу

vidia.ua - Тра 03, 2018

Сенат та Асамблея штату Нью-Йорк прийняли спільну резолюцію до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, яка визнає цю трагедію геноцидом українського народу.…

  • Володимир Завірюха

    Я задам задам питання як Германець : Скільки Юдас загинуло в часи голодомору в Україні ????

  • Бернштейн Виктор

    А почему все молчат про Порошенковский ГОЛОДОМОР 2014-2017 года??Разве сейчас не ГОЛОДОМОР??

    • maryna

      Бернштейн працювати не пробував.