У США відкрилась українська школа боксу

Лют 26, 2018

У невеликому містечку Палатайн, що неподалік Чикаго (штат Іллінойс, США) чемпіон України, Європи та світу з таеквондо Іван Костюк почав готувати нове покоління непереможних боксерів у новоствореній школі боксу та кікбоксингу Mmagoal Academy.

Про це Іван Костюк розповів в інтерв’ю VIDIA.

Сам він займається контактними видами спорту з 14 років. Є майстром спорту та неодноразовим чемпіоном України з кікбоксингу, володарем чорного поясу з таеквондо, призером Чемпіонату Європи з таеквондо 2008 року, а також переможцем Кубку Світу з таеквондо 2009 року в місті Орландо (штат Флорида, США).

«Першим моїм натхненням до занять спортом були фільми про героїв бойових мистецтв, — розповів Іван. — Десятирічним хлопцем я почав займатися самостійно. Мріяв стати чемпіоном. В 14 років отримав білий пояс по таеквондо, тоді почалася моя спортивна дорога».

Головним тренером і тепер уже другом для спортсмена став володар 6-го дану, президент Федерації таеквондо України Олег Соловей з Івано-Франківська, у якого Іван і займався десять років.

«З популярністю братів Кличків росла і моя захопленість боксом. Зараз справжнім моїм кумиром є абсолютний чемпіон у напіввазі Василь Ломаченко», — говорить Костюк.

Живучи в Україні, Іван закінчив факультет фізичного виховання Прикарпатського національного університету ім. В Стефаника. Ще студентом виступав у збірній команді Україні та почав тренувати дітей.

«Після перемоги на чемпіонаті Європи я отримав запрошення для участі в Кубку Світу в місті Орландо, штат Флорида. Вирішив залишитись в Америці і тренуватися з кращими спортсменами світу. Перший контракт на професійний бій відбувся в місті Маямі з мексиканським боксером Луїсом Торресом», — каже Костюк.

Після кількох професійних боїв у США він вирішив припинити виступати, аби займатися тренерською діяльністю та ділитися власним досвідом із молодим поколінням спортсменів.

«Зараз наша школа працює у двох містах — Палатайні та Блумінгдейлі, штат Іллінойс. У школі боксу та кікбоксингу Mmagoal Academy займаються діти від 5 до 14 років у молодшій групі та від 14 і старше — у дорослій групі. Наймолодшому учню школи Mmagoal Academy — лише 4 роки».

Тренування у школі міста Палатайн відбуваються у будинку Спілки української молоді, а в Блумінгдейлі — у приміщені Українського центру при церкві Св. Андрія.

У майбутньому — з ростом майстерності спортсменів — Іван Костюк та команда школи планують  створити декілька філій і в інших штатах. Мріють також і про створення окремої федерації бойових мистецтв.

Читайте також

«1+1» покаже документальний фільм «про період безвладдя в Україні навесні 2014»
Україна
0 shares0 views

«1+1» покаже документальний фільм «про період безвладдя в Україні навесні 2014»

vidia.ua - Бер 12, 2018

Завтра, 13 березня, о 22:00 на каналі «1+1» відбудеться прем’єра документальної стрічки «Україна. 100 днів над прірвою» про період безвладдя в країні навесні…

ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму
Світ
0 shares0 views

ЄС продовжив санкції проти Росії за анексію Криму

vidia.ua - Бер 12, 2018

Європейський союз продовжив санкції проти Росії, введені через незаконну анексію Криму і дії, що порушують територіальну цілісність та суверенітет України. Про це повідомляє…

В Україні з’явився сайт із безкоштовним доступом до музичної класики
Україна
0 shares0 views

В Україні з’явився сайт із безкоштовним доступом до музичної класики

vidia.ua - Бер 12, 2018

Суспільне запустило музичний сайт UA: КЛАСИЧНА МУЗИКА, де можна слухати класику онлайн 24/7. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сайт Суспільного. Сайт…