Волонтери зі США проінспектують 12 лікарень в Україні, яким надсилатимуть обладнання

Лют 26, 2018

Команда проекту Support Hospitals in Ukraine, що займається у США відправкою в Україну медичного обладнання для лікарень, почала підготовку до роботи в 2018-2020 роках. Найближчим часом проект планує розширити географію та охопити нові медичні напрямки — нейрохірургію, педіатрію, онкологію та реабілітацію військових.

Про це VIDIA повідомив волонтер, співзасновник та координатор проекту Віталій Дубіль.

«Ми починали влітку 2014 з метою підтримки лікарень центральних регіонів України (Дніпро, Запоріжжя та Київ), які опікуються військовими та цивільними з зони бойових дій на Донбасі. В наступні кілька років, за підтримки наших донорів та партнерів, ми плануємо розширити географію та охопити нові медичні напрямки», — повідомив Віталій Дубіль.

За його словами, наступні два тижні команда проекту разом з волонтерами та представниками місцевої влади буде проводити перевірку 12 лікарень в таких містах як Київ, Львів, Одеса, Запоріжжя, Житомир, Черкаси, Ірпінь (Київська обл.) та Стрий (Львівська обл.).

Ці медичні заклади були погоджені з партнерами проекту — Razom for Ukraine, Friends of Ukraine Defense Forces Fund та Посольством України в США — як пріоритетні для надання гуманітарної допомоги протягом найближчих кількох років.

«Це робиться з метою перевірки наявності в лікарнях фахівців та інфраструктури для використання коштовного медичного обладнання зі США, що буде надано нашої командою в середньо-терміновому майбутньому», — пояснив Дубіль.

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» стала першим медичним закладом, який пройшов таку перевірку.

«Величезна подяка нашим донорам-жертводавцям, без яких ми не змогли б відправляти зі США в лікарні України дороговартісне медичне обладнання безкоштовно для українських медичних закладів. Оскільки гуманітарний проект є некомерційним та неприбутковим, ваша допомога є критично важливою!» — зауважив співзасновник проекту Support Hospitals in Ukraine.

Підтримати проект можна за посиланням: www.uahospitals.org/donate (all donations are tax-deductible in the USA).

Нагадаємо, завдяки гуманітарному проекту Support Hospitals in Ukraine зі США в лікарні України вже доставлено медичного обладнання загальною вартістю більш ніж $1,55 млн.

Додатково про проект читайте: Гуманітарний проект «Підтримка лікарень України» – три роки допомоги. Інфографіка.

Читайте також

Українська модель знялася в рекламі Dolce&Gabbana
Світ
0 shares0 views

Українська модель знялася в рекламі Dolce&Gabbana

vidia.ua - Тра 01, 2018

Українська модель Дарина Міненко знялася в новій літній рекламній кампанії бренду Dolce&Gabbana. Про це повідомляє Новое время. Зйомки кампейну під назвою #DGLovesMykonos проходили…

Фільм про жінок в АТО зібрав аншлаг у парламенті Канади
Світ
0 shares0 views

Фільм про жінок в АТО зібрав аншлаг у парламенті Канади

vidia.ua - Тра 01, 2018

У парламенті Канади показали документальний фільм «Невидимий батальйон» про участь українок у війні на Донбасі. Під час показу в залі був повний аншлаг,…

США підтверджують доставку комплексів Javelin в Україну
Україна
0 shares0 views

США підтверджують доставку комплексів Javelin в Україну

vidia.ua - Кві 30, 2018

Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до України. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на офіційного представника Державного…