У Вашингтоні на благодійному концерті зібрали кошти на реабілітацію військових

Лют 26, 2018

Щорічний благодійний концерт  в пам’ять про героїв Небесної Сотні відбувся в п’ятницю, 23 лютого, в американській столиці. Зібрані кошти підуть на забезпечення спеціальним реабілітаційним обладнанням військового медичного центру в Ірпені, де лікуються поранені  українські воїни.

Про це повідомляє Укрінформ.

Захід відбувся у приміщенні Посольства України в США.

«Це вже четвертий благодійний концерт в пам’ять про героїв Небесної сотні. Його головна мета – зібрати кошти, які підуть на допомогу Центру реабілітації військовослужбовців на базі Військово-медичного центру в місті Ірпінь», – розповіла представник благодійної організації United Help Ukraine Марина Байдюк.

За її словами, щороку реалізуються різні ініціативи. «Цього року ми усвідомлювали, що багато військових, які приходять з фронту, потребують реабілітації. Військово-медичний центр у Ірпені, який прийняв уже більше 3 тисяч воїнів АТО, потребує спеціального реабілітаційного обладнання, на відправку якого ми намагаємося зібрати кошти», – зауважила активіст.

Вона розповіла, що крім платних внесків за квитки, які коштували по 50 доларів на людину, був також проведений аукціон, де люди могли придбати різні лоти. Серед них – картини львівських художників, історичний рушник, виготовлений близько 80 років тому на Вінниччині, роботи майстрів з Волині, а також різні символічні речі. Серед інших цікавих експонатів були представлені боксерські рукавички, підписані Олександром Гвоздиком, Олександром Усиком та Василем Ломаченком, шоломи з Майдану часів Революції Гідності, ексклюзивні пам’ятні монети та марки.

«Щороку ми збираємо по 80-90 тис. доларів – і це тільки фінансові пожертви. Крім того, ми працюємо з різними фондами, які дають безкоштовно медичне обладнання, реабілітаційні засоби, хірургічний шовний матеріал, ліки, які ми пересилаємо в Україну», – розповіла Марина Байдюк.

Під час благодійного концерту в Вашингтоні прозвучала класична музика у виконанні групи «Гердан» та бандуристки Ольги Сокальської. Організаторами заходу виступили United Help Ukraine та Посольство України в США.

Нагадаємо, у січні американський гуманітарний проект Support Hospitals in Ukraine відправив четвертий 40-футовий контейнер із медобладнанням для лікарень в Україні.

Читайте також

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції
Україна
0 shares0 views

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції

vidia.ua - Кві 03, 2018

«80% населення Болгарії є проросійськи налаштоване, пропаганда починається з дитячого садочка» Минулого тижня голову Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна» Олену Коцеву викликали…

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора
Україна
0 shares0 views

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора

vidia.ua - Кві 03, 2018

У світлі бурхливих подій у суспільно-політичному житті України, ім’я нашої держави все частіше з’являється у стрічках іноземних ЗМІ та обговорюється міжнародним серидовищем.  Ключовими…

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи
Світ
0 shares0 views

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи

vidia.ua - Кві 02, 2018

Українська шахістка Анна Музичук здобула титул чемпіонки Європи з бліцу. Про це повідомляє ТСН. Музичук утримувала лідерство від початку чемпіонату, який проходив в…