У Києві майже 1000 артистів станцюють гопака

Лют 15, 2018

У Києві 24-25 лютого відбудеться перший фестиваль українського народного танцю «ГопакФест», у якому візьмуть участь майже тисяча артистів-аматорів віком від 8 до 70 років у складі дитячих та дорослих танцювальних колективів з усієї України.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку фестивалю.

«Серед великого яскравого різноманіття українських народних танців саме «Гопак» займає особливе місце. Виникнувши, як один із обрядів ініціації воїнів, він був невід’ємною частиною побуту запорізьких козаків. Збагачений народною творчістю, відшліфований талантом видатних українських хореографів, «Гопак» став справжнім маніфестом української національної культури. У цьому танці сконцентрувались своєрідні історичні та етнографічні особливості українського народу, найкращі риси національного українського характеру», – зазначається у концепції фестивалю.

Тому при розробці програми фестивалю українського народного танцю організатори головну увагу приділяли танцю гопак, як найбільш популярному в Україні народному танцю, який став визнаним у світі символом української національної народної культури.

Засновник фестивалю – Громадська організація «Танцювальний клуб «Модус-Ніка». Фестиваль «ГопакФест» є заходом культурно-мистецької громадської ініціативи «Українська духовна громада» і провадиться за сприяння Національної спілки хореографів України.

Організатори фестивалю сподіваються, що Міжнародний фестиваль українського народного танцю «ГопакФест» стане помітною подією на культурному просторі України та послужить справі збереження, розвитку та пропаганді української національної культури та об’єднання українців усього світу на засадах спільної історико-культурної спадщини.

Фестиваль відбудеться в Центрі культури та мистецтва Національного авіаційного університету за адресою: м. Київ, проспект Космонавта Комарова, 1.

Нагадаємо, минулого літа на День Конституції у Львові понад 100 пар станцювали гопака.

Читайте також

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції
Україна
0 shares0 views

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції

vidia.ua - Кві 03, 2018

«80% населення Болгарії є проросійськи налаштоване, пропаганда починається з дитячого садочка» Минулого тижня голову Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна» Олену Коцеву викликали…

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора
Україна
0 shares0 views

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора

vidia.ua - Кві 03, 2018

У світлі бурхливих подій у суспільно-політичному житті України, ім’я нашої держави все частіше з’являється у стрічках іноземних ЗМІ та обговорюється міжнародним серидовищем.  Ключовими…

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи
Світ
0 shares0 views

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи

vidia.ua - Кві 02, 2018

Українська шахістка Анна Музичук здобула титул чемпіонки Європи з бліцу. Про це повідомляє ТСН. Музичук утримувала лідерство від початку чемпіонату, який проходив в…