Львів’яни подарують книги в українські школи по всьому світу

Лют 12, 2018

З нагоди Міжнародного дня дарування книги Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) проводить акцію інтелектуальної доброти «Її Величність Книга. Даруймо!», долучаючись до міжнародної добровільної ініціативи.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу МІОК.

«Доки є запит на книгу в суспільстві, доти є потреба для саморозвитку, для пізнання, для вдосконалення. Дарунок книги – це заклик до інтелектуальної дружби, знак поваги і бажання зробити нас усіх мудрішими, а, значить, кращими й духовно багатшими. Цього року наші книги вирушать у дорогу до українських шкіл, товариств та освітніх закладів за кордоном, які є нашими партнерами та учасниками наших проектів», – йдеться у повідомленні.

Організатори акції зазначили, що першою до ініціативи долучилася всесвітньо відома українська поетеса з Бразилії Віра Вовк, яка надіслала свої нові книги з проханням подарувати їх студентам Львівської політехніки.

На заході, який відбудеться 14 лютого о 14:00 в ауд. 226 головного корпусу (ІІ поверх) НУ «Львівська політехніка», говоритимуть про Книгу, її значення для формування національних, суспільних цінностей. Участь візьмуть видавці, журналісти, молодь.

Міжнародний день дарування книги започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.

Нагадаємо, влітку у Львові відбудеться перший світовий форум українознавчих шкіл діаспори.

Читайте також

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції
Україна
0 shares0 views

Голова української діаспори Болгарії: Після мітингу проти виборів Путіна в Криму мене викликали до поліції

vidia.ua - Кві 03, 2018

«80% населення Болгарії є проросійськи налаштоване, пропаганда починається з дитячого садочка» Минулого тижня голову Спілки українських організацій у Болгарії «Мати Україна» Олену Коцеву викликали…

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора
Україна
0 shares0 views

Ірина Ключковська: Єдиний надійний союзник України – діаспора

vidia.ua - Кві 03, 2018

У світлі бурхливих подій у суспільно-політичному житті України, ім’я нашої держави все частіше з’являється у стрічках іноземних ЗМІ та обговорюється міжнародним серидовищем.  Ключовими…

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи
Світ
0 shares0 views

Українська «шахова королева» Музичук виграла чемпіонат Європи

vidia.ua - Кві 02, 2018

Українська шахістка Анна Музичук здобула титул чемпіонки Європи з бліцу. Про це повідомляє ТСН. Музичук утримувала лідерство від початку чемпіонату, який проходив в…