Цьогоріч Україна покаже своє кіно на восьми фестивалях

Лют 09, 2018

Українські стенди та заходи, спрямовані на просування України на міжнародних кіноринках, які розпочнуться у лютому на 68-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, продовжаться і на інших важливих кінофорумах впродовж року.

Про це заявила в середу виконавчий директор Української кіноасоціації Вікторія Ярмощук, повідомляє Укрінформ.

«Дуже важливо, що кіноіндустрія і Держкіно разом працюють над створенням кіно в Україні. Це триває вже другий рік, і ми бачимо результат. Кіно – це не тільки творчість, а й бізнес, велика індустрія. Тому важливо працювати не тільки спільно, а й за чітким планом. Саме тому ми продумали, у яких міжнародних кіноіндустріальних заходах Україні важливо взяти участь. Тобто Український стенд у Берліні – це тільки перша ластівка», – сказала Ярмощук.

За її словами, після «Берлінале» заплановано спільними зусиллями організувати Українські стенди на Пекінському кінофестивалі у квітні, традиційно на Каннському кінофестивалі у травні, на фестивалі анімаційних фільмів в Ансі (Франція) у червні.

«Слідом – Карлови Вари, кінець червня-початок липня. Вдруге у цьому році плануємо зробити стенд у Торонто. Наступний – фестиваль документальних фільмів в Амстердамі в листопаді. І на завершення року – на Baltic Event. Дуже сподіваємося, що у нас вистачить сил, ресурсів і натхнення ці стенди реалізувати», – підкреслила Ярмощук.

Вона також назвала дати основних заходів, які відбудуться в межах Європейського кіноринку, з 15-го до 23 лютого, 68-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, що їх проведуть Державне агентство України з питань кіно, Асоціація кіноіндустрії України та Українська кіноасоціація за підтримки громадської організації «Фонд Ігоря Янковського».

«У Берліні впродовж всіх 12 днів роботи Європейського ринку працюватиме Український стенд. 17 лютого відбудеться презентація «Discover Ukraine» в рамках «Соuntry Session». Це презентація України іноземним продюсерам як кінематографічної локації, з арсеналом сучасних сервісів та виробничих потужностей. Ми готуємо презентацію, з якою виступить Пилип Іллєнко, яка розкаже про те, що в Україні є такого, чого немає в інших країнах, яка має заохотити іноземних кінопрофесіоналів та інвесторів до співпраці», – сказала Ярмощук.

Ярмощук також нагадала, що цього року і наступного в Україну приїдуть працювати зірки світового рівня – це польський режисер Агнешка Холланд і французький актор Жан Рено.

«Це свідчить про те, що до нас не боятися їхати. Нас уже стали поважати як кінематографічну державу», – зазначила вона.

Нагадаємо, українські кінематографісти представлять на кіноринку Берлінале 66 проектів.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…