Український музей в Чикаго запрошує на презентацію книги ректора УКУ

Лют 07, 2018

29 квітня в Українському національному музеї в Чикаго відбудеться презентація книги ректора Українського католицького університету отця Богдана Праха «Духовенство Перемиської єпархії та апостольські адміністрації Лемківщини».

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на Facebook-сторінку кураторки музею Марії Клімчак.

Праця о. Богдана Праха присвячена історії Перемиської єпархії й Апостольської адміністрації Лемківщини в буремний і трагічний період 1939-1989 рр., у який церква пережила воєнне лихоліття, радянські, німецькі та польські репресії і врешті насильну ліквідацію, ув’язнення, заслання та депортації духовенства і вірних.

«Спираючись на обширний архівний матеріал і численні інтерв’ю з очевидцями подій та родичами репресованих, автор відтворює життєвий та душпастирський шлях, а часто й мучеництво та ісповідництво віри єпископів і священиків, а також представників чернецтва. Крім того з’ясовано долю вихованців Перемиської духовної семінарії в останні роки її існування», – йдеться у повідомленні.

Перший том містить ґрунтовне аналітичне дослідження та стислі біографічні довідки про більш як дев’ятсот священнослужителів і семінаристів.

«Ця книга – пам’ятник тим священикам, які пережили воєнне лихоліття, репресії. За 16 років роботи в архівах та спілкування вдалося зібрати 5 тисяч свідчень, 100 тисяч архівних матеріалів», – відзначив о. Богдан Прах.

Отець Богдан Прах – доктор наук, громадський діяч, провідний науковець у галузі церковної історії, а також ректор Українського католицького університету та ректор Духовної семінарії Святого Духа у 1998-2007 рр.

Читайте також

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі
Світ
0 shares0 views

«Розумний будинок» українських винахідників залучив 200 тисяч євро в Європі

vidia.ua - Бер 16, 2018

Український стартап Ecoisme залучив 200 тисяч євро від Європейського інституту інновації та технології KIC InnoEnergy, а також отримав доступ до мережі партнерів інституту.…

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги
Світ
0 shares0 views

Українці Латвії відправили до Києва вже 35-й вантаж гуманітарної допомоги

vidia.ua - Бер 16, 2018

В четвер Конгрес українців Латвії (КУЛ) відправив до України 35-й вантаж гуманітарної допомоги, призначений для полегшення життя людей з особливими потребами. Про це…

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО
Важливе, Світ
0 shares0 views1

Українська діаспора закликає прийняти Україну до НАТО

vidia.ua - Бер 16, 2018

Світовий конгрес українців закликає країни-члени НАТО підтримати рішення про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Про це повідомляє VIDIA з…