«Історична правда» зібрала 1 млн гривень і продовжить роботу

Лют 05, 2018

Онлайн-ресурс «Історична правда» в межах оголошеного у серпні звернення про підтримку зібрав понад 1 млн. гривень і продовжить свою роботу.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сайт проекту.

22 серпня 2017 року проект оголосив кампанію збору коштів «Від Незалежності до Незалежності» з метою зібрати 1 млн. гривень від 26-го Дня Незалежності 24 серпня 2017 року до 100-річчя проголошення Незалежності УНР 22 січня 2018 року.

За словами авторів проекту, під час краудфандингової кампанії під гаслом «Закритися чи змінитися?» їх надихав приклад Українського Гарварду, який у 1960-1970-х роках зібрав кілька мільйонів доларів, необхідних для діяльності й розвитку наукового інституту, а також приклад Українського Католицького університету, який демонструє, що можна створити якісне освітнє й громадянське середовище без жодної підтримки з державного бюджету.

В обидвох випадках інституції засновували так звані «вічні фонди» – ендаументи, які акумулювали кошти жертводавців, але не витрачали їх, а вкладали з метою отримання невеликого, але стабільного доходу, з якого фінансувалася їхня повсякденна робота.

За 5 місяців кампанії проект підтримали 971 жертводавців з України, США, Канади, Великобританії, Німеччини, Литви і навіть Ісландії.

«Ми щасливі, що за понад сім років життя й діяльності «Історичної правди» здобули таку репутацію, яка промовляла до українців у багатьох країнах світу – якщо ці хлопці кажуть, що потребують допомоги, то чому б їм не допомогти?» – підкреслив Вахтанг Кіпіані, один з засновників «Історичної правди».

Автори зауважують, що для стабільної роботи проекту потрібно більше коштів. Адже зібраний мільйон, покладений на депозит в один з державних банків, даватиме щомісячно 12-13 тис. гривень, що недостатньо для роботи повноцінної редакції. Тому у планах проекту – продовження краудфандингової кампанії для збору додаткових 2 млн. гривень.

Проект «Історична правда» обіцяє більше цікавого історичного контенту та нові спецпроекти, зокрема про українську революцію 1917-1921 років, про український визвольний рух, про історію взаємовпливів українців і євреїв та ін.

Долучитися до підтримки проекту можна за реквізитами, вказаними у повідомленні.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…