Українська крилата ракета успішно пройшла перші випробування

Січ 30, 2018

В Україні 30 січня відбулися перші льотні випробування нової ракетної техніки – української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу РНБО.

За словами Секретаря РНБО Олександра Турчинова, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами ОПК України.

«Під час випробувань, які відбулись успішно, перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети», – пояснив він.

Турчинов також заявив, що РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила задачу «розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, але і також морського та повітряного базування».

«Дальність дії наших крилатих ракет та їхнє бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», – додав він.

«Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні Сили повинні отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», – наголосив Секретар РНБО України, підсумувавши, що ракетні комплекси такого класу «є важливим фактором стримування агресора».

Читайте також

У Словенії започатковують конкурс української пісні
Світ
0 shares0 views

У Словенії започатковують конкурс української пісні

vidia.ua - Лют 01, 2018

Вперше у Словенії відбудеться міжнародний конкурс на краще виконання української пісні «Українські солоспіви у Словенії» в рамках V міжнародного фестивалю української культури в…

Українка стала обличчям Prada
Світ
0 shares0 views

Українка стала обличчям Prada

vidia.ua - Лют 01, 2018

18-річна українська модель Паша Гаруля знялася в новій рекламній кампанії весняно-літньої колекції модного будинку Prada, повідомляє Новое Время. Нову рекламну кампанію Prada під…

У Чехії відкликали дозвіл на атласи з «російським Кримом»
Світ
0 shares0 views

У Чехії відкликали дозвіл на атласи з «російським Кримом»

vidia.ua - Лют 01, 2018

Міністерство освіти, молоді і спорту Чехії відкликало дозвіл на новий шкільний атлас світу після скарг України і Грузії, що на деяких мапах атласу…