Українська команда уперше змагається на чемпіонаті світу з авторського морозива

Січ 22, 2018

Уперше Україна бере участь у чемпіонаті світу з авторського морозива, фінал якого урочисто відкрився в суботу в італійському містечку Ріміні та триватиме чотири дні. Країну представляє команда з київської студії морозива Gelarty.

Про це повідомляє Голос Америки.

Заявки на участь у чемпіонаті подавали 109 команд із 16 країн світу. Хоча українська команда подала заявку за чотири місяці до його старту, в той час як у всіх інших команд було два роки на підготовку, її обрали однією з 12 найкращих, які пройшли у фінал.

Серед завдань, які стоять перед учасниками – зробити фігуру з карамелі висотою 1 метр 20 сантиметрів, на якій представити чотири десерти з різних видів шоколадного морозива, а також приготувати морозиво з невідомих наперед інгредієнтів.

Українську команду з п’яти людей очолює українець із псевдонімом Массімо Джеларті, засновник студії морозива Gelarty. Заклад відомий своїми кулінарними експериментами: шеф-кухарі готують з морозива піцу та суші, а також доповнюють ним салати, закуски, перші й основні страви.

Массімо Джеларті вирішив відкрити власну студію морозива після того, як глибоко розчарувався в індустрії:

«Ми перевинайшли морозиво: відновили стародавню технологію і повністю відмовилися від синтетичних компонентів. Ми готуємо морозиво виключно з натуральних інгредієнтів і заморожуємо просто на очах у гостей. Я відтворив суть морозива — короткого моменту найвищого задоволення, який не може і не повинен місяцями лежати в холодильнику».

Шеф-кухарі Gelarty змішують натуральні інгредієнти на очах у гостя, а роли з морозива готують просто на крижаному столі.

«Я завжди мріяв зробити таке морозиво, щоб хотілося спробувати всі сорти до єдиного, – розповідає Массімо Джеларті. – Я вірю, що морозиво – це особлива магія, і щоразу готуючи нове, відчуваю себе чарівником у власному шоу».

Нагадаємо, українські 3D-десерти кондитера Дінари Касько викликають захват у світі.

Читайте також

Квитки на фінал конкурсу Міс Українська Канада 2018 вже у продажу
Світ
0 shares0 views

Квитки на фінал конкурсу Міс Українська Канада 2018 вже у продажу

vidia.ua - Бер 30, 2018

Сьогодні стартує продаж квитків на великий фінал конкурсу краси Міс Українська Канада 2018. Про це оголошено на Facebook-сторінці конкурсу, повідомляє VIDIA . Великий фінал шоу…

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі
Важливе, Світ
0 shares0 views

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі

vidia.ua - Бер 30, 2018

Уряд Канади наразі не має наміру переглядати візові вимоги для українців. Про це йдеться у відповіді уряду на звіт Постійного комітету федерального парламенту…

В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»
Україна
0 shares0 views

В Україні зняли «Таємний щоденник Симона Петлюри»

vidia.ua - Бер 30, 2018

Національна кіностудія художніх фільмів ім. Олександра Довженка представила завершений повнометражний фільм Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри». Про це повідомляє VIDIA з посиланням…