Благодійний телемарафон у Литві зібрав понад €80 тисяч для України

Січ 15, 2018

У суботу, 13 січня, на телеканалі Литовського національного радіо і телебачення «LRT» у прямому ефірі відбувся Другий благодійний телевізійний марафон на підтримку України «Разом до перемоги», на якому зібрали понад 80 тисяч євро.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу МЗС України.

Захід, організаторами якого виступили міжнародна волонтерська організація «Blue/Yellow» та Литовське національне радіо і телебачення, був приурочений до 27-ї річниці Дня захисників свободи – трагічних подій у Вільнюсі 13 січня 1991 року, і мав на меті збір коштів для наступної їх передачі у якості гуманітарної допомоги для потреб східних регіонів України, які постраждали внаслідок російської агресії.

Участь у телемарафоні взяли українські військовослужбовці та волонтери зі Сходу України, група українських дітей зі східних регіонів нашої держави, які навчаються у Вільнюському будинку литовців, голова волонтерської організації «Blue/Yellow» Й.Охман, представники оргкомітету телемарафону, литовського політикуму, Посол України в ЛР з дружиною, глави дипломатичних місій Грузії, Латвії та Естонії, акредитовані у Литві, чинники МЗС Литви та Міноборони Литви, співробітники Посольства, актив української громади Литви та литовська громадськість.

Із вітальними відеозверненнями до учасників телемарафону звернулися президент Литви Даля Грібаускайтє та прем’єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.

Лише упродовж прямого ефіру благодійного телемарафону глядачі надіслали біля 82 тисячі 700 євро, отримувач яких – організація «Blue/Yellow», що надає допомогу постраждалим внаслідок російської агресії на території Донецької та Луганської областей, українським військовим, їхнім родинам, дітям, які втратили батьків, а також потерпаючим від військових дій в цих областях України міським громадам.

Нагадаємо, Фонд захисників України, заснований минулого року Конгресом українців Канади разом з Канадсько-українською фундацією, розпочав приймати заявки на проекти реабілітації та підтримки поранених солдатів та ветеранів України.

Читайте також

Музика на експорт: 5 українських проектів, які слухають за кордоном
Україна
0 shares0 views

Музика на експорт: 5 українських проектів, які слухають за кордоном

vidia.ua - Лют 27, 2018

Stoned Jesus підписали контракт із лейблом Napalm Records, де вже записуються Jinjer, «ДахаБраха» виступала на Glastonbury, а Nastia входить у топ-20 світових діджеїв…

До роковини Голодомору в Harris Theater у Чикаго зазвучить «Український реквієм»
Світ
0 shares0 views1

До роковини Голодомору в Harris Theater у Чикаго зазвучить «Український реквієм»

vidia.ua - Лют 27, 2018

У 85-ті роковини українського геноциду – Голодомору 1932-33 років – у чиказькому Harris Theater співатимуть славнозвісний «Український реквієм» композитора Євгена Станковича. Про це…

Відому українську документалку про окупацію Криму виклали у вільний доступ
Україна
0 shares0 views

Відому українську документалку про окупацію Криму виклали у вільний доступ

vidia.ua - Лют 27, 2018

Повнометражний документальний фільм «Крим, як це було» виробництва #BABYLON’13 та DocNoteFilms відтепер у вільному доступі. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу Держкіно. «Це…