Українські 3D-десерти викликають захват у світі

Січ 03, 2018

Вироби українського кондитера Дінари Касько, які вона створює за допомогою 3D-принтера, викликають захват у світі – їй запропонували співпрацювати з відомими кондитерами зі США та Іспанії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на західні видання.

Про талановиту українку, яка першою у світі стала використовувати в роботі кондитера 3D-принтер, написали кілька британських та французьких видань, зокрема французьке видання для молоді Edudiant.

«29-річний шеф-кулінар Дінара Касько робить унікальні десерти. Поєднуючи свої здібності кондитера та архітектурні навички, вона підкорює і візуальні, і смакові рецептори», – пишуть про українку західні журналісти.

Вони також зазначають, що Касько створює свої «моделі» в таких програмах, як Houdini, Autodesk та 3ds Max, використовуючи для створення силіконових форм, в яких у подальшому виготовляються десерти, 3D-принтер.

«Завдяки Instagram проекти Касько привернули увагу міжнародної спільноти; їй запропонували співпрацювати з відомими кондитерами зі США та Іспанії», – пишуть про українку європейські ЗМІ.

Дінара Касько живе у Харкові. Вона закінчила Харківський інженерно-будівельний інститут, але після спроб працювати за спеціальністю пішла навчатися в школу кондитерів. Свої кулінарні шедеври талановита українка здебільшого створює на власній кухні вдома.

«Разом із чоловіком ми придумуємо ідеї, малюємо скетчі на папері. Потім моделюємо в комп’ютерній програмі, друкуємо на 3D-принтері. Виходить модель із пластику, ми її затираємо, шліфуємо, готуємо для заливки. Є модель і є бортики довкола неї, туди ми заливаємо силікон — і отримуємо зліпок. Потім у цей силіконовий зліпок — форму — можна помістити все, що завгодно. Силіконову форму з наповненням треба дуже добре заморозити — це головна умова, аби вдалися ідеально рівні краї. Цей процес придумала не я, це базовий принцип роботи з мусовими тортами», – розповіла Дінара українському виданню The Ukrainians.

«У мене є майже десяток готових форм і ще багацько ідей. Деякі форми продаю, але це радше дрібне домашнє виробництво. Зараз веду перемовини з китайською фірмою — хочу, аби вони продавалися по всьому світу. Скоріш за все, до форми буде додаватися й відео-рецепт. Якщо раніше їх купували мої подружки, то зараз уже цікавляться великі крамниці».

Читайте також про 10 стартапів, що змусили світ говорити про Україну в 2017-му.

Читайте також

Україна запропонувала Австралії побудувати їй космодром
Світ
0 shares0 views2

Україна запропонувала Австралії побудувати їй космодром

vidia.ua - Бер 15, 2018

Державне космічне агентство України (SSAU) пропонує побудувати космодром за межами авіабази Кертін в Кімберлі, Австралія. Про це повідомляє видання The West Australian. У…

Діаспора у Канаді надасть гранти на реабілітацію ветеранів АТО
Світ
0 shares0 views

Діаспора у Канаді надасть гранти на реабілітацію ветеранів АТО

vidia.ua - Бер 15, 2018

Створений українською діаспорою в Канаді «Фонд захисників України» отримав 78 заявок на фінансування проектів, що допомагатимуть у реабілітації ветеранів АТО. Про це повідомляє…

Американка українського походження виборола «золото» на Паралімпіаді-2018
Світ
0 shares0 views1

Американка українського походження виборола «золото» на Паралімпіаді-2018

vidia.ua - Бер 15, 2018

Американка українського походження Оксана Мастерс стала чемпіонкою Паралімпійських ігор у Пхьонхчані в спринтерському забігу лижниць на дистанції 1,1 км в класі «сидячи». Про це…