Комітет парламенту Канади рекомендує уряду надати Україні летальну зброю

Гру 13, 2017

Комітет парламенту Канади з питань оборони рекомендує надати Україні летальну зброю, щоб підвищити можливості української армії в протистоянні з Росією. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на доповідь комітету під назвою «Канадська підтримка України в період кризи і збройного конфлікту».

«Рекомендуємо урядові Канади надати летальну зброю Україні для захисту її суверенітету від російської агресії за умови, що Україна продемонструє, що вона активно працює над усуненням корупції на всіх рівнях влади», – мовиться в документі, що був оприлюднений у понеділок, 11 грудня.

Загалом оборонний комітет парламенту надав 17 рекомендацій для уряду щодо підтримки України, серед яких є також продовження Канадою підтримки у військовій підготовці ЗСУ, підтримка введення миротворчої місії ООН, «яка поважає територіальну цілісність» України, внесення України в так званий автоматичний контрольний список країн щодо вогнепальної зброї, що передбачає полегшений режим контролю за експортом такої зброї до цих країн, надання Україні матеріалів супутникової розвідки, співпраця у сфері кіберзахисту, культурного обміну, посилення захисту інтересів України в рамках «Групи семи» та інші.

Окремим пунктом рекомендацій пропонується «оголосити план надання безвізового режиму на поїздки до Канади для українців».

Рекомендації, підготовлені за підсумками візиту членів оборонного комітету Канади в Україну влітку, не є обов’язковими для виконання урядом.

Читайте також інтерв’ю з Послом України в Канаді: «Зброя для України — це предмет великої дискусії, але ми додаємо їм аргументів».

Читайте також

Попередження конфлікту НАТО-Росія назвали пріоритетом США
Важливе, Світ
0 shares0 views

Попередження конфлікту НАТО-Росія назвали пріоритетом США

vidia.ua - Гру 15, 2017

Провідні американські експерти із закордонної політики віднесли військове протистояння між НАТО та Росією до групи найнебезпечніших можливих конфліктів майбутнього 2018-го року, попередження яких…

Астронавт NASA зробив фото нічного Києва з космосу
Світ
0 shares0 views

Астронавт NASA зробив фото нічного Києва з космосу

vidia.ua - Гру 15, 2017

Американський астронавт NASA Рендольф Брезнік зняв нічний Київ з борту Міжнародної космічної станції. Про це він написав у Twitter, повідомляє VIDIA. «Доброї ночі…

Найвідомішу українську колядку заспівали в Сингапурі
Світ
0 shares0 views

Найвідомішу українську колядку заспівали в Сингапурі

vidia.ua - Гру 15, 2017

На щорічному традиційному Різдвяному молебні за мир у світі у Церкві Доброго Пастиря в Сингапурі заспівали найвідомішу у світі українську колядку «Щедрик». Про…