Українська версія Jingle Bells зібрала мільйон переглядів на YouTube

Гру 12, 2017

Відео на пісню Jingle Bells українською мовою у виконанні гурту «Шпилясті кобзарі» набрало один мільйон переглядів на відеохостингу YouTube.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Слова української версії написала поетеса Оксана Боровець.

У новорічному кліпі, опублікованому в грудні 2015 року, зняли шістьох безпритульних цуценят. Усі вони після того знайшли господарів, повідомили у проекті Bandura Style.

«За період різдвяних свят відео розлетілося по всьому світу: в Канаді, США, Німеччині та інших країнах, де живуть українці. Я радий, що задум втілився і нам вдалося донести ідею не лише того, що новорічний хіт зазвучав тепер і українською, а й підтримати безпритульних цуценят», – каже про відео Володимир Вікарчук, учасник гурту «Шпилясті кобзарі».

Це не єдина інтерпретація цієї пісні українською мовою. Наприклад, у цьому відео співробітники посольства США в Україні виконують Jingle Bells у варіанті гурту OT VINTA.

З Новим Роком, Україно! Happy New Year, Ukraine!

З Новим Роком, Україно!Співробітники Посольства США створили це відео, аби висловити народу України наші найщиріші побажання з нагоди свят. Пісня, яку ми виконуємо, – знаменита “Jingle Bells”, адаптована українською відомим українським гуртом OT VINTA. Гурт люб’язно надав дозвіл на використання їхньої версії. Сподіваємося, ви отримаєте таке ж задоволення від перегляду відео, як ми під час його створення. З найкращими побажаннями у Новому Році! ***Happy New Year, Ukraine!The staff of the United States Embassy in Kyiv made this video to express our warmest holiday wishes for the people of Ukraine. The song we’re singing is the famous “Jingle Bells,” adapted into Ukrainian by “OT VINTA!” Ukrainian group, who generously gave their permission to use their adaptation. We hope you enjoy watching it as much as we enjoyed making it. Best of wishes for the New Year!

Posted by U.S. Embassy Kyiv Ukraine on Wednesday, December 30, 2015

Jingle Bells (буквально «Передзвін дзвіночків») – одна з найвідоміших різдвяних пісень світу, написана понад 150 років тому. «Дзвіночки» швидко облетіли світ, вони лунають у концертних залах і на вулицях, як мелодія мобільних телефонів і в сольних виступах співаків. Цю пісню виконували оркестр Ґлена Міллера, Барбара Стрейсенд, Бінґ Кросбі й багато інших.

Нагадаємо, у Вікіпедії з’явилася 750-тисячна стаття українською мовою

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…