Євген Чолій: Українська діаспора і надалі підтримуватиме кримських татар

Гру 11, 2017

Президент Світового конгресу українців Євген Чолій оприлюднив заяву з нагоди 100-ліття першого Курултаю кримськотатарського народу, де він підтверджує наміри української діаспори допомагати кримським татарам у деокупації Криму та відстоюванні своїх прав.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на сайт СКУ.

«Від імені понад двадцятимільйонної української діаспори Світовий конгрес українців заявляє про свою солідарність з кримськотатарським народом та запевняє в своїй подальшій підтримці в боротьбі за деокупацію Криму та в захисті людських, національних і релігійних прав і свобод кримських татар», – йдеться у заяві.

Чолій назвав проведення першого Курултаю кримськотатарського народу «історичною подією світового масштабу, яка засвідчила багатовікові прагнення кримськотатарського народу до самовизначення та продемонструвала демократичні традиції в історії кримськотатарського народу».

У заяві зазначається, що сьогодні кримські татари знову потерпають від жорстоких утисків з боку окупаційної влади Російської Федерації на півострові, тому волелюбний кримськотатарський народ мусить відстоювати своє право вільно жити на своїй власній землі.

З початком російської агресії СКУ зміцнив свою співпрацю з Меджлісом кримськотатарського народу та разом зі своєю мережею у 53-ох країнах світу активно просуває перед міжнародним співтовариством актуальні питання кримськотатарського народу.

Читайте також велике інтерв’ю Євгена Чолія про причини загострення українсько-польських взаємин, перспективи захисту територіальної цілісності України та механізми протистояння російській пропаганді.

Читайте також

В Українському музеї у Чикаго вчитимуть писанкарству
Світ
0 shares0 views

В Українському музеї у Чикаго вчитимуть писанкарству

vidia.ua - Лют 23, 2018

Завтра, 24 лютого, в Українському музеї у Чикаго відбудеться майстер-клас писанкарства, де майстриня Ганна Чичула навчить цій чудовій традиції всіх бажаючих. Про це…

У турецькому Ізмірі відкрили українське товариство
Світ
0 shares0 views

У турецькому Ізмірі відкрили українське товариство

vidia.ua - Лют 23, 2018

Українці турецького Ізміру офіційно зареєстрували громадське об’єднання під назвою «Українська спілка солідарності в Ізмірі» (Izmir Ukrayna Dayanışma Derneği). Про це повідомляє VIDIA з…

Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор
Світ
0 shares0 views

Уряд Канади надав $1.45 млн освітньому проекту про Голодомор

vidia.ua - Лют 23, 2018

Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у розмірі $1.45 млн на підтримку «Національного освітнього туру про Голодомор» (Holodomor National Awareness Tour). Про це…

  • Мирослав Паранчaк

    ви би з такою енергією кримських українців підтримували …