Благодійний вечір УКУ в Києві зібрав понад 10 мільйонів гривень на розвиток університету

Гру 04, 2017

Десятий благодійний вечір та тихий аукціон Українського католицького університету, що відбувся 3 грудня у Києві, зібрав рекордні понад десять мільйонів гривень на розвиток університету.

Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу УКУ.

“Цьогорічний благодійний вечір УКУ став знаковим, адже об’єднав таку велику кількість благочинців, жертводавців, громадських діячів, представників української та світової інтелігенції, яким небайдужа доля університету”, – йдеться у повідомленні.

Коктейль з Почесним комітетом, відкриття Тихого аукціону, показ колекцій одягу відомої дизайнерки Оксани Караванської та українських брендів одягу «ЗЕРНО» і «МОІІ» – так атмосферно розпочався десятий благодійний вечір. Хороший святковий настрій забезпечили ведучі дійства та добрі друзі УКУ – Ольга Фреймут та Олександр Педан. Упродовж вечора гості насолоджувалися музикою шістнадцятирічного скрипаля-вуртуоза Іллі Бондаренка та відомої піаністки, лауреата міжнародних конкурсів Олени Жукової. У другій частині свята неймовірні враження подарували Тарас Чубай та «Плач Єремії».

За святковим столом, після спільної молитви, яку виголосив ректор УКУ отець Богдан Прах, гості мали нагоду послухати спеціальне відеозвернення глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука, який подякував усім доброчинцям УКУ за щорічну, традиційну зустріч на благодійному бенкеті та підтримку «єдиного на пострадянському просторі університету, який є важливим майданчиком присутності католицької церкви в освітньому полі України і каталізатором трансформації, розвитку, зміни в Україні».

«Ми переконані, що майбутнє України – кується в УКУ, тому ще раз дякую доброчинцям, котрі є нашими партнерами, співпрацівниками в будівництві нової України. Дякую за пожертви і розуміння, що цей навчальний заклад існує завдяки вам», – додав Блаженніший Святослав Шевчук.

До слова запросили Едварда Лукаса, британського журналіста, публіциста та екс-головного редактора The Еconomist. Він назвав УКУ «найнадійнішим інститутом такого роду в регіоні і символом цілісності та досконалості в Україні».

«Можливість допомогти у такій важливій місії як розвиток УКУ –  для мене справжня честь, адже у цьому університеті зарахування до числа студентів базується на академічних досягненнях, а не на готівці та зв’язках, – зауважив Едвард Лукас. – УКУ – це не просто фабрика успішних випускників, яких Україна безсумнівно потребує для творення свого майбутнього… Глибокий християнський Етос – ось що робить університет по-справжньому особливим. Для мене найцікавішою особливістю УКУ є поєднання наукової досконалості з духом скромності та служіння, адже університет втілює в собі найвизначніші інтелектуальні, соціальні та моральні традиції Католицької Церкви, встановлює високі стандарти для сильних і водночас дотримується м’якого ставлення до слабших. Тому я закликаю усіх відкрити свої серця для меседжу, який несе у собі УКУ».

З урочистою промовою та словами вдячності звернувся президент УКУ владика Борис Ґудзяк: «У цей вечір ми переживаємо з вами розуміння, що саме спільна праця є важливою для вирішення проблем і викликів. Тому сьогодні я відчуваю неймовірну теплоту і, задумуючись над своїм єпископським служінням, над досвідом УКУ у цій великій спільноті, я чуюся дуже щасливою людиною. І хочу вперше за це вам подякувати – за вашу любов, щирість, щедрість і за те, що ми є разом, – наголосив владика Борис Ґудзяк. – Сьогодні ми маємо вийти звідси з практичними і моральними завданнями – з добром, взаємною любов’ю і з новою настановою закачувати рукави і братися вирішувати проблеми України. Є великі підстави вірити, що ці зміни не зупиняться, адже коли у 2010 році ми готували загальну компанію, щоб зібрати 60 мільйонів доларів, – нас називали фантастами, мрійниками… Але завдяки вашій допомозі це відбулося і сьогодні вже вдесяте ми збираємося у Києві і багато з нас уже мали можливість побачити плоди цієї великої жертовності».

На завершення десятого благодійного вечора УКУ відбулось виголошення подяк, оголошення переможців лотереї і аукціону творів мистецтва та нагородження премією «Світло справедливості» за моральне, духовне та етичне лідерство Наталію Седлецьку, журналістку, члена міжнародної журналістської мережі «Проект з розслідування корупції та організованої злочинності».

Нагадаємо, у Нью-Йорку та Чикаго відбулися благодійні вечори на підтримку УКУ.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…