У Нью-Йорку та Чикаго відбулися благодійні вечори на підтримку УКУ

Гру 04, 2017

У Нью-Йорку та Чикаго відбулися благодійні вечори на підтримку Українського католицького університету, повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу університету.

Почесним гостей на заходів у «місті яблука» була в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Вона розповіла про випускниць школи журналістики УКУ, які посприяли проведенню медичної реформи, як приклад плодів інвестицій в УКУ.

«Найскладніша війна – це культурна, коли лінія фронту проходить в голові кожного з нас.  І коли ми її програємо, ми програємо будь-яку іншу. У цій війні українцям треба пояснити, що освіта і охорона здоров’я – це найбільш прибуткова сфера для інвестицій. Чи знаєте ви як виглядає результат ваших пожертв УКУ? Дозвольте мені навести особистий приклад. Ми прийняли медичну реформу, завдяки якій українці зможуть отримувати якісну медицину. Як це пов’язано з УКУ?! У Євангелії від Марка є притча про гірчичне зерно, коли Ісус пробував пояснити, що таке царство Боже. Я розповім про те чудо, яке відбувається в тіні того величезного дерева, яким є УКУ. Про випускниць Школи журналістики УКУ 2016 року. Маргарита Тулуб – редакторка рубрики «Суспільство» у виданні «Лівий берег». Вона пише тексти про тих, хто потребує уваги від суспільства, систему охорони здоров’я і як її можна покращити.  Маргарита багато писала і про медичну реформу, яку робить наша команда. І робила це професійно і детально. Ірина Андрейців – журналістка «Української правди» рубрики «Життя». Завжди допомагала висвітлювати правду про медичну реформу. Авторка безлічі репортажів на соціальні теми про права людей, яким потрібна допомога. Ці двоє дівчат брали в мене інтерв’ю і є взірцем професійних журналістів. Я вдячна УКУ, що виховує таких журналістів».

Ще двоє випускниць працюють в команді Уляни Супрун. Іванка Павлюк – займається комунікацією з громадянами і кожного дня приймає десятки запитів від них. «Вона реорганізувала нашу систему прийому громадян. Колись, щоб звернутися до міністра охорони здоров’я з проблемою, люди чекали впродовж дня на візит, а потім без результатів поверталися додому, адже фізично неможливо прийняти всіх охочих. Тепер можна розповісти про свою проблему в режимі онлайн, або по телефону. Також вона організувала тисячі моїх зустрічей у регіонах», – розповідає  в.о. Міністра охорони здоров’я України.

Ще одна випускниця Школи Юля Ільченко займається соціальними мережами п. Супрун. «Чи ви знаєте, що мій фейсбук є третій в Україні?! Перший це − президента, другий прем’єра, а третій – мій, – зазначає Уляна Супрун.  –  І це завдяки Юлі, яка є вихованкою УКУ. Вона публікує цікаву інформацію, як лікувати хвороби, як йдуть певні голосування по законопроекти. Це є ваша Юля, яку ви такими благодійними бенкетами виховали. І це є наша інвестиція у майбутнє України. Такої відданості навчають лише в УКУ. І це не лише освіта, це виховання. Це цінності. Це приклад, що УКУ дає Україні кожного дня. УКУ – це найкращий спосіб інвестувати в українців, які вже зараз, реально змінюють країну. Це інвестиція в українців, які допоможуть нам перемогти у тій культурній війні, яка нам допоможе перемогти конфлікт на Сході і в Криму. Наша культурна війна – проти сил зла. І випускники УКУ кожного дня допомагають боротися зі злом. Ті люди, які там зараз навчаються, змінять нашу країну. Не зупиняйтеся, бо без вас ми цього не зможемо зробити».

З натхненною промовою до гостей у Чикаго звернувся Адріан Сливоцький – американський економіст українського походження, один з найвизначніших фахівців сучасного менеджменту, автор світових бестселерів з питань стратегічного управління, партнер компанії, що є лідером з консультаційних послуг у сфері управління – Oliver Wyman, член дорадчої ради Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). Пан Адріан розповів про благочинність жертводавців для студентів УКУ, плоди цієї добровільної і безоплатної діяльності приватних осіб чи організацій ми бачимо вже сьогодні: кількість випускників, студентів, відкриті нові програми, інституції. Серед яких – Центр митрополита Шептицького УКУ.

Своїм свідченням про навчання в Львівській бізнес-школі УКУ із гостями ділилися студенти магістерської програми з інновацій та підприємництва.

Владика Борис Ґудзяк закликав присутніх і надалі плідно працювати для УКУ, адже можна побачити результати цієї праці:

«Якщо наше спілкування, наші старання, наші молитви за такий короткий час створило університет,  який дає надію цілій країні , який міняє журналістів, який створив нові стандарти і підходи до історії, який подав нову інклюзивність для освіти. Подумайте, що ми можемо зробити за наступні 25 років? Наскільки це вдячно і переможно знати, що якщо ти живеш і працюєш чесно, Бог тебе благословляє, дарує ласки».

Нагадаємо, Десятий Благодійний вечір УКУ в Києві зібрав понад 10 мільйонів гривень на розвиток університету.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…