Волонтери зі США вчитимуть українських дітей англійської

Гру 04, 2017

Директор Корпусу миру США Шіла Кроулі привела до присяги у Києві нову групу американських добровольців, повідомляє Голос Америки.

Це вже 52-га група волонтерів, відколи організація почала працювати в Україні. Нові добровольці два роки допомагатимуть українцям вивчати англійську і реформувати місцеві громади.

«Я вчитель англійської мови. Я із штату Ореґон і їду працювати в Зеленодольськ біля Кривого Рогу».

«Я з Чикаго. Я працював там у фармацевтичній компанії, а тепер викладатиму англійську в Кременці, в Тернопільській області».

«Мій фах – робота з дітьми і молоддю. Я з штату Вісконсин, їду на Закарпаття. Працюватиму з дітьми із особливими потребами».

Ці американці у вишиванках – новобранці Корпусу миру. Нова група із 72 волонтерів прибула на роботу в Україну. Наступні два роки вони навчатимуть дітей у сільських школах англійської, допомагатимуть місцевим громадам, підтримуватимуть молодіжні ініціативи.

«Хочу, щоб українці краще розуміли нас, американців. Я обрала для служіння Україну, бо сьгодні тут цікаво, тут робиться історія».

«Моя родина походить звідси. Вони емігрували після більшовицького перевороту. Мені кортіло повернутися в Україну і побачити батьківщину предків».

«У мене величезний досвід організації різних молодіжних таборів, позашкільних клубів. І для мого майбутнього проекту в Україні саме такий досвід і знадобиться».

Ця зворушлива церемонія – присяга новобранців – відбувається вже 52-ий раз. Відколи в Україні почав діяти Корпус миру, добровольцями тут відслужили 3 200 громадян США. Були часи, коли після початку російської агресії організація призупиняла свою роботу в Україні. Але на сьогодні українська місія Корпус миру – знову найбільша за чисельністю в світі.

Говорить директор Корпусу миру США в Україні Денні Робертсон:

«Це перша група волонтерів, яка після певної перерви відновить свою роботу в Дніпропетровській області. Ми оптимісти – сподіваємося у наступні кілька місяців розширити нашу діяльність ще далі на Схід».

Директор Корпусу миру США Шіла Кроулі колись, п’ятнадцять років тому, сама служила добровольцем в Україні – викладала в педагогічному училищі на Закарпатті. Вона розповідає:

«Зараз Україна, порівняно із часами, коли я була волонтером, відіграє більшу роль у світовій політиці. Про неї більше знають. Ваша країна охоче приймає добровольців. Багато з них, повертаючись додому, діляться спогадами про проведений тут час і чудові проекти, які вдалося втілити. Через те Україна така популярна серед волонтерів і її обирають найбільше».

Посол США в Україні Марі Йованович підкреслює нинішні відносини між США і Україною:

«Підтримка України Америкою глибока і всеоохоплююча. Вона працює за двома напрямками, які взаємно підсилюють один одного. Підтримка українських реформ та допомога Україні в її боротьбі із російською агресією».

Нагадаємо, минулого року в Україну прибули добровольці зі США, які навчатимуть дітей по селах англійської.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…