Тіллерсон: Відновлення цілісності України – єдиний прийнятний варіант для США

Лис 29, 2017

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що відновлення територіальної цілісності України є єдиним прийнятним варіантом та що американські санкції щодо Росії діятимуть поки Москва, не припинить агресії щодо України, повідомляє DW.

У ході свого виступу у вівторок, 28 листопада, Тіллерсон наголосив, що тільки відновлення територіальної цілісності та суверенитету України призведе до нормалізації відносин між Росією та США.

«Ми сподіваємось, що Росія повністю виконає мінські домовленості. Але дозвольте внести ясність: санкції, пов’язані з Мінськом, зберігатимуться доти, доки Росія не припинить дії, які призвели до них», – заявив Тіллерсон.

Під час виступу держсекретар США також підкреслив агресивні дії Росії щодо сусідніх країн, зокрема конфліктів у Грузії 2008 року та на Сході України 2014 року. «Росія продовжує агресивну поведінку по відношенню до інших сусідів у регіоні, втручаючись у виборчий процес і просуваючи недемократичні ідеали», – сказав він. Також Тіллерсон нагадав, що США виділили 115 мільйонів доларів допомоги Україні для збільшення її здатності захищати свою територіальної цілісність. «США підкреслюють, що війна в Україні, де люди досі щодня гинуть, має нарешті завершитися», – додав держсекретар.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США схвалила проект закону про «Бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони», який дозволяє виділення 350 млн. дол. для надання безпекової допомоги Україні. Згодом його схвалив і Сенат, після чого проект закону було передано на підпис Президентові США.

Читайте також

Омбудсмен: На території Росії ув’язнено понад 2200 українців
Україна
0 shares0 views

Омбудсмен: На території Росії ув’язнено понад 2200 українців

vidia.ua - Гру 01, 2017

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що на сьогодні на території Росії з різним процесуальним статусом ув’язнені понад 2200 українців,…

У Вікіпедії з’явилася 750-тисячна стаття українською мовою
Світ
0 shares0 views

У Вікіпедії з’явилася 750-тисячна стаття українською мовою

vidia.ua - Гру 01, 2017

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу україномовної «Вікіпедії». «Вікіпедію пишуть не найняті редактори, а волонтери, тож кожна віха – привід для…

Три чверті українців вважають Путіна ворогом
Важливе, Україна
0 shares0 views

Три чверті українців вважають Путіна ворогом

vidia.ua - Гру 01, 2017

Соціологічне опитування агенції ФАМА показало, що 74% українців вважають ворогом президента РФ Володимира Путіна і 60% – саму Росію. Такі дані озвучила на…