У Греції влаштували Тиждень української культури

Лис 24, 2017

Українська громада Північної Греції «Джерело» за підтримки консульства України в Салоніках провела тиждень української культури в Салоніках. Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу консульства.

Український тиждень розпочався із відкриття виставки художніх творів українських майстринь, що проживають в м. Салоніки: Наталії Амірової, Вікторії Бутенко, Оксани Мальцевої та Світлани Томарєвої.

В день відкриття на виставку прийшло більше 600 відвідувачів, серед яких були депутати парламенту Греції, представники органів місцевої влади та консульського корпусу, Голова єврейського громади м. Салоніки, громадські діячі, численна українська громада.

Відвідувачі також мали можливість скуштувати страви національної української кухні. Родзинкою вечора став виступ хору громади із українськими народними піснями. У програмі тижня української культури також проведено майстер-клас із образотворчого мистецтва для дітей, а також показ сучасних українських кінофільмів.

Центральною картиною став художній фільм «Гіркі жнива» – історична драма про Голодомор в Україні періоду 1932-1933 років.

Нагадаємо, у Празі відкрили культурно-освітній центр для української громади.

Читайте також

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії
Світ
0 shares0 views

Українська діаспора у США виходить на протести проти російської агресії

vidia.ua - Лис 25, 2018

[caption id="attachment_70602" align="aligncenter" width="545"] Фото: Оксана Федорук-Терлецька[/caption] Повідомлення про заплановані протести української діаспори у США проти російської воєнної агресії почали з'являтись на сторінках…

Як діаспора боролась за правду про Голодомор
Україна
0 shares0 views

Як діаспора боролась за правду про Голодомор

vidia.ua - Лис 24, 2018

Попри географічну віддаленість від Батьківщини, українська діаспора США і Канади завжди зберігала ментальний зв’язок нею та вболівала за долю свого народу, пильно стежила…

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових
Новини, Світ, Україна
0 shares0 views

У Чикаго покажуть фільм про реабілітацію українських військових

vidia.ua - Лис 16, 2018

Фільм з назвою "Rehab" (Реабілітація) покажуть в Чикаго в Українському культурному центрі 18 листопада. У документальній стрічці йдеться про реабілітацію шести військовиків, які отримали…