Українці в Португалії обурені відкриттям церкви Московського Патріархату

Лис 17, 2017

У португальському місті Брага почала функціонувати  українська православна церква Московського Патріархату. Це обурило місцеву громаду українців. Зокрема, про провокативність появи такої церкви написав на своїй сторінці у Facebook голова Спілки українців Португалії Павло Садоха, передає СВІТUA.

«Московія як завжди себе перевершує. У Бразі зібрали прихильників московських попів і назвали це Українською Православною Церквою, забувши добавити, що вони належать до так званого Московського патріархату», – написав активіст.

Згідно із повідомленням на сторінці Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви Московського патріархату, такий факт і справді має місце.

«З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і за погодженням з єпископом Корсунським Нестором з 12 листопада 2017 року в місті Брага, що на півночі Португалії, розпочалися регулярні богослужіння в новоствореній українській православній парафії», – йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що у Бразі проживає велика кількість українців.

На думку пана Садохи, факт замовчування, що церква належить саме до Моськовського патріархату, – це звичайне шахрайство.

Як зазначила представниця української громади Португалії Олесі Заяць, це вже не перший випадок, коли в Португалії заради власної вигоди російські організації маскуються під українські.

«Треба, щоб УПЦ КП відреагувала на таку брехню. Вже багато [росіян, – ред.] себе називають українцями задля власної вигоди, нас українців приписують до руськомовних», – зазначає жінка.

Нагадаємо, МВС заборонило залучати священиків Московського патріархату до капеланської служби.

Читайте також

Українців Лондона запрошують на Великодній ярмарок
Світ
0 shares0 views

Українців Лондона запрошують на Великодній ярмарок

vidia.ua - Бер 06, 2018

У неділю, 25 березня, в Лондоні відбудеться Великодній ярмарок, на якому відвідувачі зможуть не лише придбати великодні сувеніри, а й навчитися розмальовувати писанки.…

У Вільнюсі відбувся благодійний концерт на підтримку дітей з Донбасу
Світ
0 shares0 views

У Вільнюсі відбувся благодійний концерт на підтримку дітей з Донбасу

vidia.ua - Бер 06, 2018

У центрі столиці Литви в костелі Святої Катерини 1 березня відбувся благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського міського самоврядування на підтримку дітей…

У США вийшов у прокат український документальний фільм про Донбас
Світ
0 shares0 views

У США вийшов у прокат український документальний фільм про Донбас

vidia.ua - Бер 06, 2018

У Нью-Йорку розпочався американський прокат документальної стрічки «Переломний момент: війна за демократію в Україні», знятої українським режисером Олесем Саніним та його оскароносним американським…