У Канберрі в Австралії вже рік працює українська школа

Лис 16, 2017

Українська школа імені Лесі Українки у Канберрі відсвяткувала першу річницю діяльності з часу відновлення, повідомляє Укрінформ.

«Про те, що у Канберрі відновила свою діяльність українська школа, ми дізналися у посольстві України в Австралії. Звичайно ж, вирішили записати сина, який відвідує місцеву австралійську школу, щоб не забував мову та спілкувався зі своїми однолітками-українцями. Важливо також і те, що тут діти не лише вивчають українську мову, але й беруть участь у громадських заходах, самодіяльності тощо – їм це подобається», – розповідає Ольга, мама 7-річного Іллі.

Батько  хлопчика – український офіцер, учасник АТО Костянтин Козьма – навчається в Австралії у рамках австралійської оборонної програми з підтримки українських військових.

Шкільна громада – вчителі, батьки та діти – річницю відзначили творчо і по-родинному тепло – зворушливою дитячою постановкою зимової казки «Снігуронька» в сучасній інтерпретації та з українськими мотивами. Хоча зараз в Австралії й наближається літо, однак «зимові» свята – за календарем і незабаром до австралійських дітей має завітати святий Миколай.

Сьогодні школу відвідує близько 20 учнів різного віку, а викладацький колектив складається з чотирьох вчителів.

Вперше школа відкрилася у Канберрі 1953-го року та успішно функціонувала понад півстоліття – до 2006-го. Згодом, через брак учнів, роботу було припинено. Рік тому зусиллями ентузіастів української громади, які хотіли надати можливість дітям вивчати основи християнської віри, українську мову, культуру та історію, школа вдруге відчинила свої двері для нового покоління українських дітлахів Канберри.

Нагадаємо, що у школах бразильського штату Парана відтепер викладатимуть українську мову.

Читайте також

ЄС продовжив на півроку економічні санкції проти Росії
Світ
0 shares0 views

ЄС продовжив на півроку економічні санкції проти Росії

vidia.ua - Гру 22, 2017

Європейський союз продовжив економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року, повідомляє Радіо Свобода. Лідери країн Європейського cоюзу 14 грудня схвалили продовження…

Український стартап UniExo переміг на конкурсі Robot Launch 2017
Світ
0 shares0 views

Український стартап UniExo переміг на конкурсі Robot Launch 2017

vidia.ua - Гру 22, 2017

Український стартап UniExo, роботизований екзоскелет для реабілітації рухів кінцівок у людей, переміг на конкурсі Robot Launch 2017 швейцарського сайту Robohub. Про це повідомляє…

Канада надасть майже $8 млн допомоги постраждалим від конфлікту на сході України
Світ
0 shares0 views

Канада надасть майже $8 млн допомоги постраждалим від конфлікту на сході України

vidia.ua - Гру 22, 2017

Канада додатково виділить 7,75 млн доларів гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від конфлікту на сході країни. Про це повідомляє VIDIA з посиланням на прес-службу…