Українці з Німеччини передали півсотні ліжок для хоспісу в Черкасах

Лис 06, 2017

Українська діаспора у Німеччині допомогла із устаткуванням для першого в Черкаській області Центру надання паліативної та хоспісної допомоги.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Черкаської ОДА.

Майновий фонд закладу збільшився на 45 функціональних ліжок та стільки ж приліжкових тумбочок-столів. Це стало можливим завдяки цільовій допомозі Української діаспори в Баварії за підтримки німецьких лікарів та Благодійної організації «Благодійний фонд «Міжнародна асоціація підтримки України».

Перших пацієнтів заклад прийняв ще у середині вересня. Відтоді він працює у тестовому режимі. Тут поступово відпрацьовують алгоритми та налагоджують роботу. З 1 грудня у Центрі завершать повну комплектацію працівниками. Офіційно ж розпочнуть роботу з нового року, говорить керівник закладу Віктор Парамонов.

Завдяки отриманому устаткуванню, Центр зможе приймати до 50 паліативних пацієнтів. На сьогодні ж у закладі мають технічну можливість допомогти 10 невиліковним хворим.

«На сьогодні працюємо над створенням належних умов для невиліковних хворих з досить коротким прогнозом на життя, – говорить Віктор Парамонов. – Окрім іншого, найважливіше – забезпечити відсутність хронічного болю, від якого страждають паліативні пацієнти і що є чи не найбільшою проблемою. Належного знеболення у домашніх умовах забезпечити не можливо. У нас же пацієнти отримують покрокову цілодобову знеболювальну терапію. Найближчим часом надаватимуться психологічні, юридичні, релігійні послуги, є умови для відвідування родичами та проведення дозвілля».

Нагадаємо, завдяки роботі Support Hospitals in Ukraine та за сприяння української громади США Україні безкоштовно нададуть медобладання на 600 тисяч.

Читайте також

Нацрада пропонує санкції для українських артистів, які виступають в Росії
Україна
0 shares0 views4

Нацрада пропонує санкції для українських артистів, які виступають в Росії

vidia.ua - Січ 11, 2018

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення пропонує запровадити санкції проти українських артистів, які виступають в Росії. Про це повідомляє Громадське. У регуляторі…

Влада Вашингтона перейменувала вулицю навпроти посольства РФ на ім’я Нємцова
Важливе, Світ
0 shares0 views

Влада Вашингтона перейменувала вулицю навпроти посольства РФ на ім’я Нємцова

vidia.ua - Січ 11, 2018

Міська рада американської столиці одноголосно підтримала перейменування ділянки Вісконсін авеню навпроти посольства РФ у США на ім’я Бориса Нємцова, вбитого лідера опозиції та…

У Брюсселі пройдуть Дні українського кіно
Світ
0 shares0 views

У Брюсселі пройдуть Дні українського кіно

vidia.ua - Січ 11, 2018

У січні у Брюсселі пройдуть традиційні щорічні Дні українського кіно, повідомляє Укрінформ. Подія розпочнеться показом 17 січня фільму українського режисера Сергія Параджанова «Тіні…