Коли в Україні переводять годинники на зимовий час у 2017 році

Жов 27, 2017

Перехід на зимовий час у 2017 році в Україні заплановано на 29 жовтня. О 4 годині ранку стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Новое время радить, як адаптувати свій організм до переведення стрілок на годину назад.

Осінь і без того багатьом здається депресивною, а переведення годинників може ще більше погіршити це відчуття. І стати приводом для стресу.

Хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії – якщо один із цих випадків ваш, то ви у групі ризику.

Ось, що потрібно знати про потенційні небезпеки:

  1. Згідно з низкою досліджень, у перші дні після переведення стрілок на зимовий час різко зростає кількість інфарктів та самогубств. Перше пов’язано зі зміною тривалості сну. Уникнути небезпеки можна, спробувавши плавно підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час.

 

  1. Самогубства є наслідком загострення сезонної депресії. Його викликає скорочення світлового дня і відсутність сонячного світла при пробудженні. Якщо ви схильні до депресії, спробуйте максимально скоротити кількість стресових ситуацій у своєму житті, адже будь-яка з них може відіграти роль “спускового гачка”.

 

  1. За статистикою, у перший день після переведення стрілок на годину назад зростає кількість дорожньо-транспортних пригод. Якщо ви відчуваєте, що схильні до стресів і загалом схильні нервувати через брак сну, спробуйте не сідати за кермо.

 

  1. Найкращий захист від негативних наслідків переведення стрілок годинника на зимовий час – сон. За кілька днів до переведення годинників краще почати лягати спати раніше. Хоча б на 15 хвилин. Також у цей період рекомендується уникати денного сну і пити каву в другій половині дня.

 

  1. Поживний сніданок і прогулянка одразу після того, як зійде сонце, допоможуть “увімкнути” в організмі потрібний час. Адже через пробудження в темряві циркадний ритм організму порушується, пояснюють медики. А від цього ритму безпосередньо залежить робота імунної системи.

Читайте також

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун
Україна
0 shares0 views

Лідери діаспори виступили на захист Уляни Супрун

vidia.ua - Лют 07, 2019

Лідери української діаспори виступили на захист Уляни Супрун, яку, нещодавно, рішенням судді Київського окружного адміністративного суду відсторонено від виконання обов'язків Міністра охорони здоров'я України,…

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго
Афіша, Чикаго
0 shares0 views

Український ФК “Тризуб” запрошує на матч, неподалік Чикаго

vidia.ua - Лют 06, 2019

Українська команда ФК "Тризуб" (Чикаго) зіграє матч проти команди "Коламбус" (штат Огайо). Поєдинок з футзалу (різновид футболу в приміщенні) відбудеться в суботу 9…