Командувач армії Канади похвалився нагородою української діаспори

Жов 24, 2017

Командувач армії Канади Пол Винник похвалився на своїй сторінці у Twitter нагородою, яку отримав від української громади канадської Альберти, пише Голос Америки.

“Висока честь отримати нагороду Hetman Executive Award від громади канадців українського походження в Альберті”, – твітує генерал-лейтенант Винник, який має українське коріння.

Щорічна нагорода Hetman Award була започаткована у 1998-му році і вручається видатним українцям Альберти за значні волонтерські досягнення.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, генерал-лейтенант Пол Винник здобув освіту у Військовому коледжі Роял Роадс та Королівському військовому коледжі Канади. 1986 року вступив до лав військових інженерів.

1997 року став головнокомандувачем Першого полку бойових інженерів у Едмонтоні, з 2004 року – командувач Першої групи тилового забезпечення, з березня 2009 – помічник командувача Об’єднаного тимчасового управління безпеки в Афганістані.

У 2010 році став командувачем Західного округу наземних військ, з 2012 року – заступник командувача армії Канади та очільник командування військової розвідки Канади, з липня 2014 року – голова оборонної розвідки.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…