Діаспора привітала прийняття Радою закону, що дає старт реформі Уляни Супрун

Жов 20, 2017

Світовий конгрес українців (СКУ) вітає прийняття Верховною Радою Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», що є основним кроком у реформуванні системи охорони здоров’я в Україні.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу СКУ.

«Прийнятий Закон докорінно змінює систему охорони здоров’я та дає старт комплексним змінам у системі охорони здоров’я України. Ці зміни насамперед включають запровадження загального медичного страхування в рамках Національної служби охорони здоров’я України, яке забезпечить рівноправний доступ до медичної допомоги, стандартний набір медичних послуг, фінансово оплачених державою для всіх громадян», — йдеться у повідомленні.

СКУ активно підтримував План реформи системи охорони здоров’я, який запропонувала Виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я України д-р Уляна Супрун, колишній Директор гуманітарних ініціатив СКУ.

СКУ закликає Верховну Раду України без жодної затримки прийняти Проект Закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних фінансових гарантій надання медичних послуг та лікарських засобів» та Проект Закону «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», що є вкрай необхідними для того, щоб реформа охорони здоров’я в Україні цілком запрацювала.

«Світовий конгрес українців буде й далі разом з понад 20‑мільйонною українською діаспорою підтримувати реформування охорони здоров’я в Україні для добра всього його населення», — заявив президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…