В Ізраїлі вперше організовують фестиваль української пісні

Жов 20, 2017

У грудні в Ізраїлі вперше відбудеться міжнародний фестиваль української пісні. Наразі організатори приймають заявки від учасників.

Про це VIDIA повідомили в оргкомітеті конкурсу, який триватиме з з 16-го до 21-го грудня.

«Метою заходу є популяризація української музичної культури в Ізраїлі, виявлення та підтримка молодих талановитих виконавців, зміцнення дружніх культурних зв’язків між Ізраїлем і Україною», — йдеться у повідомленні.

Організатор конкурсу — Ізраїльський фольклорний театр при підтримці Посольства України в державі Ізраїль.

У конкурсі оголошено дві номінації: естрадний і академічний вокал.

Брати участь у заході можуть професійні або самодіяльні колективи та солісти віком від восьми років. Всі учасники будуть розділені на вікові категорії: дитяча, юнацька і доросла. Дорослі виконавці, що мають досвід сценічних виступів, будуть представлені в окремій категорії «Професіонали”».

Правила конкурсу не обмежують учасників у виборі репертуару — в конкурсній програмі необхідно виконати два твори, один з котрих має бути обов’язково українською мовою.

У журі конкурсу запрошені педагоги Єрусалимської академії, представники українського радіо, відомі ізраїльські та українські виконавці, серед яких Фелікс Лівшиць, Елла Пассіка, Костянтин Ріттель-Кобилянський та інші.

Переможців конкурсу чекає особливий приз — поїздка до України, а учасників з-за кордону — запрошення на фестиваль в Ейлаті. Переможці конкурсу професіоналів отримають запрошення взяти участь в концертних програмах Ізраїльського фольклорного театру.

Гала-концерт переможців конкурсу запланований на день відкриття VII Міжнародного фестивалю української культури в Ізраїлі, який в цьому 2017-му, році відбуватиметься  за підтримки Міністерства абсорбції Ізраїлю та Посольства України в державі Ізраїль. Молоді виконавці зможуть виступити на одній сцені з членами журі та відомими українськими артистами.

За детальною інформацією звертатися:

— директор Фестивалю-конкурсу Олена Джейко +972545486434 (Viber / WatsUp) mail to: [email protected]

— піар-менеджер Фестивалю-конкурсу Алла Снурнікова +972543491212 (Viber / WatsUp) mail to:

Нагадаємо, два музичні гурти з України перемогли у престижному конкурсі в США.

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…